|

Bakanlıklarda devir teslimler gerçekleşti

Kabine değişikliğinin ardından değişiklik yapılan bakanlıklarda devir teslim törenleri gerçekleşti.

Yeni Şafak
17:40 - 20/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:54 - 20/07/2017 Perşembe
AA
Sağlık Bakanlığındaki devir teslimden görüntüler.
Sağlık Bakanlığındaki devir teslimden görüntüler.

Kabine değişikliğinin ardından değişiklik yapılan bakanlıklarda devir teslim törenleri gerçekleşti.

Adalet Bakanlığı devir teslim töreni

Adalet Bakanlığında devir teslim dolayısıyla düzenlenen törende, bir nöbet değişikliği vesilesiyle bir arada olduklarını hatırlatan Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın tensibiyle millete ve devlete Adalet Bakanı olarak hizmet etmenin onurunu ve şerefini yaşadığını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'a kendilerine bu görevleri tevdi etmeleri dolayısıyla şükranlarını sunan Bozdağ, görev süresi boyunca elinden geleni yaptığına inandığını ifade etti. Bozdağ, 25 Aralık'ta Adalet Bakanı olduğunu ve o dönemin Türkiye için zor bir zaman süreci olduğunu anımsatarak, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün yargı ve emniyet içerisindeki, ordu içerisindeki teröristlerin işbirliğiyle meşru iktidara karşı yargı kılıcını kullanarak yaptıkları darbe teşebbüsünün arkasından göreve gelmiştik." diye konuştu.

Başbakan Yardımcılığı devir teslim töreni

Kabine revizyonu sonrasında Milli Savunma Bakanlığı görevini yürütecek olan Nurettin Canikli, Başbakan Yardımcılığı görevini Belkir Bozdağ’a devretti. Devir teslim töreninde konuşan Canikli, “Dinamik, aktif yapıyı sürdürebilmek için bu tarz düzenlemeler, değişiklikler zaman zaman yapılır. Onu bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor. Ben bu vesileyle bize bu görevleri tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Hakikaten bu onurlu görevleri tevdi ederek, millete hizmet etme imkanı sundular. Bu açıdan bizim için şahsımız olarak son derece önemli hadiselerdir. Şimdi yeni bir görev değişikliği söz konusu. Öncelikle bunun da hepimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığında devir teslim töreni

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı kabine değişikliğinin ardından Milli Savunma Bakanlığında devir teslimtöreni düzenlendi. Fikri Işık, törende yaptığı konuşmada, 24 Mayıs 2016'da devraldığı Milli Savunma Bakanlığı görevini iç huzuruyla devlet tecrübesine, siyasi birikimine güvendiği Canikli'ye devrettiğini belirtti. Milli Savunma Bakanlığı görevini 420 gün büyük onur, gurur ve bahtiyarlıkla yerine getirmeye çalıştığını aktaran Işık, "Bu süreç sadece Milli Savunma Bakanlığı açısından değil, Türkiye Cumhuriyeti açısından da son derece kritik ve zor bir süreç oldu." diye konuştu. Işık, bakanlık görevine atanmasının 50'nci gününde Türkiye'nin, tarihinin en büyük ihanet girişimiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin yaşandığını anımsattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı devir teslim töreni

Mehmet Müezzinoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini Jülide Sarıeroğlu’na devretti.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen devir teslim töreni için salona gelen bakanlar bakanlık personeli tarafından alkışlandı. Mehmet Müezzinoğlu, 10 ay gibi kısa bir süre de olsa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gibi ülkenin her insanına dokunan bir bakanlıkta onurlu bir görev yaptığı için şükrettiğini belirterek, "Arkadaşlarımızla birlikte ülkemize ve milletimize hayırlı hizmetler yapma gayreti içinde olduk. Rabbim inşallah hizmetlerimizin hesabını verebilmeyi bizlere nasip etsin. Özellikle 15 Temmuz gibi çok zor, hain bir darbe girişimi sonrası ülkemizin zorlukları ve yeniden istikrarlı, güvenli bir ortama dönmesi, yine iş hayatının çok olumsuz etkilendiği bir dönemde hızla artan bir işsizlik tablosuna karşı yoğun bir mücadeleyi yalnız bakanlık olarak değil, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Başbakanımız ve hükümetimizin de destekleriyle istihdam seferberliği gibi yoğun bir çalışmayı yaptık. Ve yüzde 13’lere kadar çıkan bir işsizlik oranını çok hızlı bir şekilde 4-5 aylık bir dönemde 10,5’lara indirdik. Yıl sonu hedefimiz inşallah tek haneli rakamlar olacak ve o tek haneli rakamlara da aşağıya doğru, güçlü başarı imzalarını çok değerli bakanımız, ekibi ve hükümetimiz atacaktır, bundan hiç şüphem yok. Çünkü ülke tekrar istikrarlı, siyasi iradenin güçlü olduğu, istikrarın olduğu, güven duygusunun arttığı bir atmosferi yeniden yakaladı" ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini Numan Kurtulmuş’a devretti.Bakanlar Kurulunda yapılan değişikle Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilen Numan Kurtulmuş, görevini Nabi Avcı’dan devraldı. Devir teslim töreninde bir konuşma yapan Avcı, bugüne kadar Başbakan Yardımcısı olarak da yaptıkları hizmetler sebebiyle Kurtulmuş’a teşekkür ederek, “Bugün de bu görevi kendisine devrediyor olmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.Bugüne kadar danışman olarak, Milli Eğitim Bakanı olarak, Kültür Bakanı olarak vazife yapmasına fırsat veren, imkan veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Kültür ve Turizm Bakanlığına atanırken Başbakan Yıldırım’a bugüne kadarki bütün teveccühleri için teşekkür eden Avcı, bütün çalışma arkadaşlarına da teşekkürlerini dile getirdi. Avcı, son olarak Kurtulmuş’a yeni görevinde üstün başarılar diledi.

Sağlık Bakanlığında devir teslim töreni

Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı görevini Ahmet Demircan’a devretti. Akdağ, "İkimizde aynı fakülteden mezunuz. Erzurum Atatürk Üniversitesinden mezunuz. Ayrıca basına biraz yansıdı ama ikimiz de 6 çocuğa sahibiz" dedi.Kabine revizyonu sonrasında Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı görevini Ahmet Demircan’a devretti. Devir teslim töreni sırasında konuşan Akdağ, "Biz hükümet olarak vatandaşın kamu hizmetlerinden memnuniyetini ölçüyoruz. Sağlık hizmetleri 2002 yılında yüzde 39 memnuniyet alırken, şimdilerde yüzde 75,5 bir memnuniyet oranını yakalamış durumdayız" ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığında devir teslim töreni

Akif Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini Osman Aşkın Bak’a devretti.Bakanlar Kurulunda yapılan değişikle Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine getirilen Osman Aşkın Bak, görevini Akif Çağatay Kılıç’tan devraldı. Devir teslim töreninde konuşma yapan Akif Çağatay Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın tensipleriyle almış olduğum görevi en iyi şekilde yapmış olmanın inancıyla; değerli dava arkadaşım, kardeşim ve uzun yıllardır tanıdığım, çok güzel anılarımızın olduğu değerli dostum AK Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak’a görevi devretmenin mutluluğu ve huzuru içerisindeyim. Göreve geldiğim zaman bir temennide bulunmuştum. Demiştim ki, ’Bir AK Parti milletvekillinden devralıyorum, Rabbim bana da bir AK Parti milletvekiline devretmeyi nasip etsin.’ Rabbim dualarımızı kabul etti" diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında devir teslim töreni

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında devir teslim töreni yapıldı. Görevini Ahmet Eşref Fakıbaba’ya devreden eski Bakan Faruk Çelik, "Türkiye’nin gelecekte tarımda ve hayvancılıkta namerde muhtaç olmaması ve kendi kendine yeterli olması için çalışmalar yaptık, yeni kabinenin Türkiye’nin içinde bulunduğu zor süreci başarıyla atlatmasında üzerine düşen görevi yerine getireceğinden inancımız tamdır" dedi.

Başbakan Yardımcılığı devir teslim töreni

Tuğrul Türkeş, Başbakan Yardımcılığı görevini Recep Akdağ’a devretti. Akdağ, "AK Parti gemisinin içinde yolumuza devam ediyoruz. Biz bu geminin içerisinde AK Parti bayrağı altında yerlerimiz, pozisyonlarımız değişiyor ama hepimiz aynı geminin içerisindeyiz" dedi.

#Devir teslim
#Bakanlar Kurulu
7 yıl önce