|

Balıkesir’de yatırım ve istihdam patlayacak

Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, yerel seçimlerin ardından Balıkesir’e vizyon kazandıracak projelerini açıkladı. Balıkesir’e doğrudan 6.5 milyar TL’lik yatırımın geleceğini söyleyen Yılmaz, doğrudan ve dolaylı toplam 108 bin kişilik istihdam planladıklarını dile getirdi.

Çağlar Çağatay
04:00 - 10/03/2019 Pazar
Güncelleme: 04:35 - 10/03/2019 Pazar
Yeni Şafak
Yücel Yılmaz ve eşi
Yücel Yılmaz ve eşi

Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in de katıldığı ‘Şehir Tasavvuru ve Proje Tanıtım Toplantısı’nda 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından Balıkesir’e yeni bir vizyon ve çehre kazandıracak olan projelerini açıkladı. Binlerce kişi ile birebir anket yaparak, Balıkesirlilerin beklentileri doğrultusunda projelerin hazırlandığını söyleyen Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, “Balıkesir Kazanacak, Türkiye Kazanacak” sloganıyla 4 ana hedef, 10 strateji çerçevesinde 10 Yıldızlı Balıkesir hedefiyle yola çıktıklarını belirtti.

‘BALIKESİR HEPİMİZE LAZIM’

Balıkesir’in sadece bir şehir olmadığını söyleyen Yücel Yılmaz, “Balıkesir verimli topraklarıyla tarım demektir. Yenilenebilir enerji kaynakları demektir. Doğası, kıyıları ve termal turizmi ile turizm demektir. Konumuyla lojistik demektir. Yeni ulaşım ağlarıyla sanayi demektir. Yer altı zenginlikleriyle maden demektir. Tüm bu özellikleriyle Balıkesir Türkiye demektir. O yüzden Balıkesir bize lazım, hepimize lazım, Türkiye’ye lazım. Bunun için 4 hedefimiz var. Ülke ve dünya çapında yükselen Balıkesir, şehirleri ile gelişen Balıkesir. Herkesi kapsayan Balıkesir. Marka Kent Balıkesir. Bu hedefleri gerçekleştirmek için 10 stratejimiz ile 10 yıldızlı Balıkesir Projemizi açıklamaktan onur duyuyorum” dedi.


SORUMLULUKLAR BELİRLENDİ

Balıkesir’i 3 farklı ekonomik bölgede geliştireceklerini söyleyen Yücel Yılmaz, “Kuzeyin yıldızları Bandırma, Manyas, Susurluk, Gönen, Erdek, Balya sanayi ve teknoloji kimliğini üstlenecek. Körfez’in yıldızları Ayvalık, Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç turizm kimliğini üstlenecek. Güney’in yıldızları İvrindi, Savaştepe, Altıeylül, Karesi, Kepsut, Bigadiç, Sındırgı, Dursunbey lojistik, tarım ve termal turizm kimliklerini üstlenecek” diye konuştu.

YATIRIM İÇİN BÜROKRASİ AZALACAK

  • Balıkesir’e doğrudan 6.5 milyar TL’lik yatırımın geleceğine değinen Yılmaz şöyle devam etti; “Ülke ölçeğindeki sanayiler Balıkesir’e kuruluyor. Bizim görevimiz yatırım yapacağım diyen her babayiğidi kucaklamak, sorunlarını çözmek ve bürokrasisini azaltmak olacak. Bandırma Kale Özel Endüstri Bölgesi kuruluyor. Savunma sanayi, havacılık ve medikal yatırımları Bandırma’da gerçekleşecek, Ülkemizin dışalımını azaltacak ana metal organize sanayi kuruluşunu bitirdi, yatırıma başlıyor. Susurluk’ta gıda, tarım ve tarıma dayalı ihtisas OSB ile serbest bölge başvurusu yapıldı. Balya; makine ve mobilya sanayicilerinin üretim üssü olacak, Balya kalkınacak Balıkesir kalkınacak. Karesi ve Altıeylül ilçelerimizde organize sanayi bölgelerinin büyüme işlemleri bitti, altyapı çalışmaları başlıyor. Savaştepe’ye lojistik bir üs kuracağız. Bütün lojistik yatırımcıları burada yer seçecek, Savaştepe kalkınacak. Havran’da körfezin lojistiği için bir alt merkez kuracağız. En kısa sürede Körfez Üniversitesi için de çalışmalara başlayacağız. Tüm bu gelişmeleri ilk 100 günlük programımızda tamamlayıp, yatırımları başlatacağız.”


HER İLÇEYE OSB KURULACAK

Balıkesir’de planlanan yatırımlarla doğrudan ve dolaylı toplam 108 bin kişilik istihdam planladıklarını ifade eden Yücel Yılmaz, “Şimdi sırada bölgesel sanayiler var. Bizim katma değer üretmemiz lazım. Marmara’ya OSB kuruyoruz. Dursunbey’e Karma OSB kuracağız, bütün orman sanayii Dursunbey’de şahlanacak. Gönen Deri OSB büyüyecek. Körfez’de Zeytin İhtisas OSB ile zeytinimizi işleyeceğiz, çiftçimiz kalkınacak. Bu kadar sanayi yatırımı gelince bunların yan sanayisi de olacak” ifadelerini kullandı.



TURİZM GELİRLERİ KATLANACAK

Balıkesir’de çok çeşitli turizm olanakları ile dört mevsim turizm deneyimini geliştirecek ve turizm gelirlerini katlayacaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, “365 gün yaşayan Balıkesir hedefim var. Termal turizmde Gönen termallerini geliştireceğiz. Mevcut dericilerin olduğu yerdeki kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceğiz. Susurluk’u termal ve tarım ile kalkındıracağız. Altıeylül Pamukçu ve Sındırgı Hisaralan Termal Turizm bölgesini geliştireceğiz. Ayvalık, Edremit, Gömeç, Burhaniye ve Havran kıyı turizminin parlayan yıldızları olacak. Bu bölgedeki tüm altyapıyı tamamlayıp yeni yatırımlarla kıyı turizminin sezonunu uzatan çalışmalar yapacağız. Gönen, Balya, Bigadiç, Sındırgı aksları doğa turizmi, termal turizm ve sağlık turizminin ülke çapındaki merkezleri olacak. Kapıdağ Yarımadası ve Adalar için geliştirilecek yenilikçi ulaşım sistemleri ile kıyı turizminin kalitesi artacak. Bu bölgelerde doğa turizmini de geliştireceğiz. Körfez için hazırladığımız stratejik bir plan var. Her ilçemizin bir kimliği olacak. İlçelerimizi bu kimlik çerçevesinde geliştireceğiz. Ayvalık kültür turizminin merkezi olurken Gömeç aktivite merkezi, Burhaniye tarımsal üretim merkezi, Havran tarih merkezi, Edremit sağlık turizminin merkezi, Altınoluk doğa turizminin merkezi haline gelecek. Kaz Dağları sağlık turizminin merkezi olacak. Gönen, Balya, Kaz Dağları doğa turizmi için de önemli bir potansiyele sahip. İstanbul - Balıkesir arasındaki otoyol bittiğinde, yerli turistler İstanbul’dan 1,5 saatte buraya gelecek ve hafta sonunu burada geçirecek” diye konuştu.

KESİNTİSİZ KIYI HAYALİ

Körfez’de deniz yolu ulaşımını geliştireceklerini söyleyen Başkan Adayı Yücel Yılmaz, “Ayvalık’ta kesintisiz bir kıyı hayalim var. Körfez için hazırladığımız stratejik plan ile kesintisiz kıyı projemizi hayata geçirecek, Cunda’nın kıyı alanını düzenleyeceğiz, Ayvalık’ın tarihi kent merkezinin sokaklarını canlandıracağız. Ayvalık’tan Şeytan Sofrası’na, Şeytan Sofrası’ndan da Sarımsaklı’ya bir teleferik hattı planlayacağız. Ayvalık’taki jeotermal kaynakları kıyıda yapacağımız düzenlemelerle sıcak su havuzları oluşturacağız. Bu sayede 3 ay olan turizm süresini 6 aya çıkaracağız” dedi.

TARIMA 340 MİLYONLUK YATIRIM

Balıkesir Tarım Master Planı’nı hazırlayacaklarını dile getiren Yılmaz, büyükşehir olarak 340 milyon TL’lik yatırımı yapacaklarını ve 11 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını belirtti. Yücel Yılmaz, “Damla sulama yöntemi ile tarımı Balıkesir genelinde yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Balıkesir’in köylülerini tarım destek kooperatifiyle beraber, tıbbi ve aromatik bitkiler dikimini destekleyerek, bu ekimi yapan çiftçilerimize alım garantisi vereceğiz. Çiftçimize katma değerli üretim yaptıracağız ve çiftçilerimize ücretsiz desteklerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

  • RO-RO LİMANI İLE SANAYİYE DESTEK

    “Bandırma’da hayata geçirmeyi planladığımız yeni Ro-Ro limanı ile lojistik ve sanayi sektörlerimiz desteklenecek şehir ekonomisine istihdam ve katma değer sağlanacaktır” diyen Yılmaz, “Bandırma’nın Batı Çevre Yolunu karayolları ile hayata geçirirken merkez trafiğini rahatlatacak ve sürekli hale getirecek Doğu Çevre Yolunu da biz hayata geçireceğiz Liman AVM ve havayolu kavşakları ile de merkezin bağlantılarını güçlendireceğiz. Bir diğer çevre yolumuzu ise Erdek’te yapacağız. Alaattin ve Halitpaşa mahalleri arasında inşa edilecek çevre yolu Erdek’in kent hareketliliği ve turizm hareketliliği ile transit trafiği şehrin merkezinden ayrıştıracak” ifadelerini kulandı.
  • İLKELERE TAVİZSİZ SADAKAT
  • Projeleri hazırlarken bugüne kadar taviz vermediği 3 ilkeye sadık kalacaklarını dile getiren Yücel Yılmaz bu ilkeleri şu şekilde açıkladı; “Birincisi bütün projelerimizi yaparken değerlerimizi dikkate aldık. İmar planlarından altyapıya, bütçeden yatırıma, eğitimden sosyal belediyeciliğe bütün projelerimizi yaparken bizi biz yapan değerlerimizi gözeterek hareket ettik. Projelerimizin merkezine her ailede birden fazla kişinin iş bulmasını kolaylaştıracak, istihdam sağlayacak ekonomik büyümeyi koyduk. İkinci temel ilkemiz danışma, katılımcı belediyecilik, ortak akıl ile yönetim. Göreve geldiğimizde kent konseyleri, akademisyenler, oda ve borsalar gibi sivil toplum kuruluşlarımızın katılacağı ve 20 ilçenin temsil edileceği Balıkesir Atılım Platformunu kuruyoruz. Bu platformda şehrin gelişimi için yol haritası belirleyeceğiz. Üçüncü temel ilkemiz; öngörülebilir ve hesap verilebilir olmaktır. Hesap verme inancıyla bir kuruşu israf etmeyecek, her zaman hesap vermeye hazır olacağız. Şimdi bu hizmetleri tüm Balıkesir’e yapmak için gördüğünüz gibi biz hazırız.”
#Balıkesir
#Yücel Yılmaz
#31 Mart
#Seçim
#​Cumhur İttifakı
#AK Parti
5 yıl önce