|

Bambaşka bir özellikle yeni İHA MİT'e teslim edildi

ANKA'nın üreticisi TAİ dünyada çok az ülkede olan havadan sinyal istihbaratı toplayabilen yeni ANKA’yı geliştirerek MİT’e teslim etti. ANKA-İ olan yeni İHA'lar Türkiye'nin gücüne güç katacak.

Yeni Şafak
09:38 - 27/03/2018 Salı
Güncelleme: 09:51 - 27/03/2018 Salı
Diğer
Yeni ANKA-İ MİT'teslim edildi
Yeni ANKA-İ MİT'teslim edildi

TAİ silahlı ve uydu kontrollü ANKA-S İHA’nın ardından havadan sinyal istihbaratı toplayabilen ANKA’yı geliştirerek MİT’e teslim etti. Yeni insansız hava aracına ANKA-İ adı verildi.

Uçağa ASELSAN tarafından geliştirilen elektronik ve görüntü istihbaratı toplayan sistemler yüklendi. Uçak elektronik istihbarat görevini yaparken radarlardan ve füze kılavuz sistemlerinden gelen sinyalleri algılayarak analiz edecek, hedef bölge üzerinde uçarken telsizler ve veri linklerinde gerçekleşen haberleşmeleri dinleyecek. Böylece bir tehdit durumunda güvenlik ve askeri birimler erkenden uyarılacak.

TÜRKİYE BU YETENEĞE SAHİP AZ ÜLKELER ARASINA GİRDİ

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) yeni ANKA-i İHA sisteminde SAR Radarı, silah ve kamera faydalı yüklerine ilave olarak yeni yetenek kazandırıldığını duyurdu. Vatan gazetesinde yer alan habere göre; MİT’e teslim edilen ANKA-İ dışında uydu kontrollü ANKA-S’ten Türk Hava Kuvvetleri’ne 4 adet teslim edildi. TAİ Genel Müdürü Temel Kotil, Jandarma Genel Komutanlığı’na verilen silahlı ANKA-B için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın da sipariş verdiğini belirtti.

ANKA-I ile Türkiye, İHA'larla havadan elektronik istihbarat toplama yeteneğine sahip az sayıdaki ülke arasına girmiş oldu.

#anka
#anka-s
#MİT
6 yıl önce