|

Bandırma’da barakalara izin yok

Başkan Uğur, Bandırma Belediyesi'nin “Büyükşehir, Bandırma Kuş Cenneti Festivalini engellemek istiyor” açıklamasının doğru olmadığını söyledi. Festivale desteğe hazır olduklarını söyleyen Uğur, “Halk ve esnaf istemediği için sahil bandına baraka kurulmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/04/2017 Friday
Güncelleme: 00:29 - 7/04/2017 Friday
Yeni Şafak
Bandırma’da barakalara izin yok​​
Bandırma’da barakalara izin yok​​

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın “Büyükşehir Belediyesi, Bandırma Kuş Cenneti Festivalini engellemek istiyor” şeklindeki açıklamalarının doğruyu yansıtmadığını söyledi. Festivale Büyükşehir olarak her türlü desteğe hazır olduklarını söyleyen Uğur, “Bandırma halkı ve esnafımız istemediği için Bandırma Belediyesi tarafından sahil bandında kurulmak istenen barkalara izin vermeyeceğiz. Festival için sahil bandında düzenlenecek konser ve etkinlikleri engellemeyiz. İstekte bulunmaları durumunda izin veririz” dedi.

‘BANDIRMA’YI DÜNYAYA TANITTIK’

Bandırma halkı ve basın mensuplarının katılımı ile sahil şeridinde toplantı düzenleyen Başkan Uğur, Başkan Mirza’nın iddialarına cevap verdi. İlk olarak Büyükşehir Belediyesi’nin Bandırma’da yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Uğur, “Bandırma gelecekte limanı ve sanayisi ile ilgi görecek. Hayata geçirdiğimiz projelerimiz ile ilçemize gereken önemi veriyoruz.” şeklinde konuştu.

‘FESTİVALE DESTEK OLURUZ’

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın düzenlediği toplantıda Büyükşehir’e yönelik yalan ithamlarda bulunduğunu söyleyen Başkan Uğur, “Bandırma Kuş Cenneti Festivali’ni engellediğimiz yönünde söylemlerde bulundu. Değerli Bandırmalılar, Maliye Bakanlığı’nın oluru ile 117 bin 875 metrekare alan artı 1681 metrekare yürüyüş yolu ve dinlenme alanları ile ticari saha olmayan kısımlar 10 yıl Büyükşehir Belediye Başkanlığına verildi. Bu olduktan sonra Bandırma Belediyesi bir atraksiyon yapmak istedi. Biz kesinlikle sahil şenliği ve konserlere engel olmayız. Festivale destek de veririz. Hatta festival ne zaman yapılacaksa gerekli izinleri de veririz” ifadelerini kullandı.

Vatandaş ve esnaf da karşı

Sahilde kurulmak istenen barakaların festival ile ilgisi olmadığını, halk ile esnaftan barakalarla ilgili şikayet geldiğini belirten Uğur, “Dün Balıkesir’de esnaf odaları ile bir toplantı yaptık. Bandırma esnaf dernekleri de vardı. Hepsi yine burada kurulan barakaları dile getirdiler. Esnaf karşı çıkıyorsa, Bandırma halkı karşı çıkıyorsa barakalara izin vermem. Her şey kanunlara uygun olmalı.” dedi. Başkan Uğur daha sonra kurulmak istenen baraka alanında incelemelerde bulundu.

#Bandırma Belediyesi
#Kuş Cenneti
7 years ago