|

Bangladeş’e külliye

Başbakan Yıldırım, Bangladeş’te Türkiye’nin Dakka Büyükelçiliği külliyesinin temel atma törenine katıldı. En az 100 kişinin aynı anda çalışabileceği büyük bir külliye inşa edileceğini belirten Yıldırım, külliyenin 2019’da hizmete gireceğini açıkladı.

Yeni Şafak ve
08:00 - 20/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:37 - 20/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, mevkidaşı Şeyh Hasina ile başkent Dakka’da biraraya geldi.
Başbakan Yıldırım, mevkidaşı Şeyh Hasina ile başkent Dakka’da biraraya geldi.

Resmi ziyaret kapsamında Bangladeş’te bulunan Başbakan Binali Yıldırım, mevkidaşı Şeyh Hasina ile başkent Dakka’da biraraya geldi. Yıldırım ve Hasina, iki ülke arasında anlaşmaların imza töreni sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi.

Özellikle geçen yıl Türkiye’de 15 Temmuz’da meydana gelen alçak darbe girişiminin ardından Bangladeşlilerin, demokrasinin ve Türk hükümetinin yanında yer almalarını unutmadıklarını belirten Yıldırım, bunun için teşekkürlerini iletti. Yıldırım, verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmenin yanı sıra kültür ve eğitim alanında da neler yapabileceğimizi değerlendirme fırsatımız oldu. Bu amaca yönelik iki anlaşma imzaladık. Birisi Türk Standartları Enstitüsü, biri de küçük ve orta ölçekli işletmeler arasındaki iş birliğini öngören anlaşmadır” dedi.

FİLİSTİNLİLER YALNIZ DEĞİL

Bangladeşli mevkidaşını Rohingya Müslümanları için yaptıkları destek ve fedakarlık nedeniyle tebrik eden Yıldırım, “Öyle ümit ediyorum ki Myanmar ve Bangladeş arasında 24 Kasım’da imzalanan anlaşmanın, orta ve uzun vadede bu Rohingya Müslümanlarının kendi topraklarına dönüşünü mümkün hale getirecektir” diye konuştu.

Kudüs’ün tek taraflı İsrail’in başkenti ilan edilmesine de tepki gösteren Yıldırım, “Eminim ki tek yanlı alınan bu karar asla hayata geçmeyecek ve Filistinlilerin yıllardan beri devam eden haklı davalarında yalnız olmadıkları tüm dünya tarafından er ve geç anlaşılacak” dedi.

  • Büyükelçilik külliyesinin temelini attı
  • Başbakan Yıldırım, Bangladeş ziyareti çerçevesinde Türkiye’nin Dakka Büyükelçiliği yerleşkesinin temel atma törenine katıldı. Yıldırım, yeni büyükelçilik yerleşkesinin en az 100 kişinin aynı anda çalışabileceği büyük bir kompleks, bir külliye olarak inşa edileceğini vurgulayarak “Ülkemize yakışan büyük bir büyükelçilik külliyesi, 2019’da hizmete girmiş olacak” ifadelerini kullandı. Kurdele kestikten sonra inşaatın temeline harç koyan Yıldırım, yetkililerden projeye ilişkin bilgi aldı. Yıldırım’a törende Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı eşlik etti.

Dostluğumuzu pekiştirdik

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, Yıldırım’ın Bangladeş’e yaptığı resmi ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da bu vesileyle Bangladeş halkına ve Arakan Müslümanlarına desteklerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Hasina, Yıldırım ile ortak ilgi duyulan bölgesel ve uluslararası meselelere ilişkin son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerinin altını çizerek “Başta Arakan krizi olmak üzere birçok ikili ve uluslararası meselede Türkiye ile mutabakatımızı teyid etik ve dostluğumuzu pekiştirdik” diye konuştu.


Ziyarette sürpriz isim

Başbakan Yıldırım’a Bangladeş’e ziyaretinde kızı Büşra Bahar Köylübay da eşlik ediyor. Kızılay İstanbul Şubesi Başkan Vekili olan Büşra Bahar Köylübay, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları ile Kızılay İstanbul Şubesi’nin geçtiğimiz aylarda ortaklaşa düzenlediği kermeste toplanan yardımların Bangladeş’teki Arakanlı sığınmacılara ulaştırılmasında bizzat yer almak istediği, bu sebeple heyete dahil olduğu öğrenildi.

#Binali Yıldırım
#Bangladeş
6 yıl önce