|

Banliyö hattı yıl sonuna tamam

Gebze-Halkalı banliyö hattında deneme sürüşleri başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “Projemizdeki gerçekleşme oranı yüzde 92 mertebesindedir. Yıl sonunda demir yolunu İstanbulluların hizmetine sunacağız” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 22/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:31 - 22/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Gebze-Halkalı arasında 3 hat olacak şekilde demir yolu teşkil edilecek.
Gebze-Halkalı arasında 3 hat olacak şekilde demir yolu teşkil edilecek.

Gebze-Halkalı banliyö hattında deneme sürüşleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan’ın katılımıyla başladı. Turhan, Gebze-Pendik arası kesimde T1 ve T2 banliyö hatlarının duraklarının tamamlandığını, sinyalizasyon sistemlerinin tesisinin sürdüğünü bildirdi. “Projemizdeki gerçekleşme oranı yüzde 92 mertebesindedir” diyen Turhan, iyileştirilme tamamlandığında Gebze-Halkalı arasında 3 hat olacak şekilde demir yolu teşkil edileceğini söyledi

GEBZE-HALKALI 115 DAKİKA

Turhan, “İki hat üzerinde kent içinde Marmaray ile bütünleşik şekilde banliyö işletmesi yapılacaktır. Üçüncü hat üzerinde ise şehirler arası ve yük taşımacılığı yapan yüksek hızlı tren işletmesi yapılabilecektir” dedi. Turhan, “Bu yılın sonuna kadar deneme sürüşleri de bitecek. Kalan imalatlarımızı da tamamlayıp yıl sonunda bu projeyi, hizmeti, demir yolunu İstanbulluların hizmetine sunacağız. Ayrıca, yüksek hızlı tren hattı şu anda İstanbul-Ankara arasında Pendik’e kadar çalışıyor. Burada da İstanbul’da önce Ayrılıkçeşme’ye, sonra Haydarpaşa’ya kadar yüksek hızlı tren hizmeti verilecek” bilgisini verdi.

#Gebze-Halkalı
#banliyö hattı
#Tren
6 yıl önce