|

Baraj davasında 7 beraat kararı

Adana'nın Kozan ilçesinde Göksu Irmağı üzerindeki Gökdere Köprü Barajı'nda tünel kapağının patlaması sonucu 10 işçinin öldüğü olayla ilgili tutuksuz 17 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Karar duruşmasında 10 kişi ceza alırken 7 kişi ise beraat etti.

Yeni Şafak
11:58 - 11/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 08:59 - 11/04/2015 Cumartesi
IHA

'Taksirle ölüme sebebiyet vermek suçundan' 3'er yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle 14 Eylül 2012 tarihinde haklarında dava açılan 17 tutuksuz sanık için Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 17. duruşmada karar verildi.



Erdal Nakas, Öncü Polat, Burak Alpago ile diğer görevliler Hasan Yıldırım, Bülent Küçük, Ferdi Alkan, Ali Maraş, Kadir Doğan, Fatih Ardıç, İbrahim Atay, Hüseyin Korkmaz, Servet Eğilmez, Ekim Ulaş, Cengiz Ulucan, Ahmet Fuat Üstündağ, Emine Nur Aşık ile Ali Seçer'in yargılanmasına Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanıkların 13'ün katıldığı duruşmada karar çıktı. Karara göre "Taksirle birden fazla ölüme sebebiyet verme" suçundan Erdal Nakkas, Öncü Polat, Servet Eğilmeze 10 'ar yıl,Cengiz Ulucan ve Burak Alpağo'ya 8 yıl 4'er ay,Ahmet Fuat Üstündağ, İbrahim Atay'a 5'er yıl Ferda Alkan,Kadir Doğan ve Ali Seçer'e 7 yıl 6'şar ay ceza verilirken diğer kişi ise beraat kararı verildi.



Sanıklar, 146 bin ile 45 bin lira arasında değişen rakamlarda para cezasına çarptırıldı.



OLAYIN GEÇMİŞİ


Gökdere Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde derivasyon tünelinin kapağının 24 Şubat 2012'de patlaması sonucu baraj havzasında çalışan işçilerden Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci, Hasan Bolat, Erdal Demirelli, Erkan Yiğen, Veli Damaksız, Latif Değirmenci, Mehmet Yılmaz, Necmettin Karayiğit ve Selahattin Aral hayatını kaybetti. Sulara kapılan 5 işçinin cesedine ulaşırken, Veli Damaksız, Latif Değirmenci, Mehmet Yılmaz, Necmettin Karayiğit, Selahattin Aral'ın cesetleri halen bulunamadı. Yaşanan facia sonrası Kozan Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan soruşturmada şantiye sorumlusu Proje Müdürü Erdal Nakas, şantiye şefi Öncü Polat ile iş güvenliği sorumlusu Burak Alpago tutuklanmış daha sonra da serbest bırakılmıştı.

#adana baraj
#baraj faciası
#işçi ölümü
9 yıl önce