|

Barış Treni Diyarbakır'a ulaştı

Çözüm sürecine destek için yola çıkan “Barış Treni”, 10 ili gezerek Diyarbakır’a ulaştı. Çiçekler ve halaylarla karşılanan yolcular Sümer Park’ta barış fidanları dikti. Barışa Bak Başkanı Cengiz Alğan, “Bu sene iki baharı birlikte yaşayacağız” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:28 - 20/03/2015 Cuma
Yeni Şafak

Çözüm sürecine sivil toplum desteği sağlamak amacıyla 10 ili gezerek turunu tamamlayan “Barış Treni”, Diyarbakır'a vardı. “Barış Treni”ni garda aralarında Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Muharrem Cebe'nin de yer aldığı grup çiçeklerle karşıladı. Garda davul zurna eşliğinde halay çekilmesinin ardından Sümer Park'a geçen grup, barış fidanları dikti. Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Cebe, barış tohumlarının yeniden yeşerdiği günler yaşandığını ifade etti.



KARDEŞLİK İÇİNDE BİR YAŞAM DİLİYORUM


Cebe, “Diyarbakır halkı olarak, belediye olarak bu girişimi destekliyoruz. Diliyoruz ki, bu son barış treni olur ve barış burada gerçekleşir. Bundan sonra barış içinde, kardeşlik içinde bütün Ortadoğu halklarına, kanın akmadığı bir yaşam dileğiyle herkese saygı ve sevgilerimizi iletiyoruz” dedi.



GÜVENLE BAKACAĞIZ


Barışa Bak Derneği Başkanı Cengiz Alğan da bir daha barış trenlerine ihtiyaç duyulmadığı günlerin gelmesini temenni ettiklerini belirterek, şöyle konuştu: “Biz bin yıllık kardeşlikten geliyoruz. Son 30 yılda ufak kazalar geçirdik ama hep beraber ortak vatan temelinde yeniden kardeşlik inşasına başlıyoruz. Bu sene iki baharı yaşayacağız. Bundan sonra aramızda çatışma söz konusu bile olmayacak. Kardeşlik temelinde barışımızı inşa edeceğiz. Geleceğe daha güvenle bakmaya başlayacağız.” DİYARBAKIR



Oteller doldu evler misafirlere açıldı


Diyarbakır'da bugün gerçekleştirilecek nevruz kutlaması için Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı'nda hazırlık geç saatlere kadar devam etti. Parkta belediye ekiplerince temizleme ve boyama çalışmaları yapıldı ve ses sistemi yerleştirildi. Seyyar baz istasyonları ile tuvaletlerin yerleştirildiği alanda kalabalık nedeniyle 2 dev ekran kuruldu. 500 litre mazotun kullanılacağı nevruz ateşi için alana 15 ton odun getirildi. Etkinliği izlemek için 700'ü aşkın basın mensubu akreditasyon yaptı. Kent merkezinde bazı yerlere üzerinde Türkçe ve Kürtçe “Newroz kutlu olsun” yazılı flama ve balonlar asıldı. 2 bini aşkın yatağa sahip otellerde doluluk oranı yüzde 100 seviyesine ulaştı. Gelenler evlerde misafir edildi. Öte yandan siyasi çevrelerde HDP'nin Nevruz kutlamalarını seçim şovuna dönüştüreceği yönünde bir kanaat var.





#Barış Treni
#Diyarbakır
#Nevruz
9 yıl önce