|

Baruthane'nin Millet Bahçesi’nde çalışmalar başladı

Tarihte padişahların kahve içtiği Baruthane Kulesi’nin de içinde bulunduğu İstanbul Ataköy’deki 60 dönümlük arazide "Millet Bahçesi" yapımına başlandı. Eski İstanbul'un en bilinen ve en gözde plajının da yer aldığı arazideki çalışmalar hızla devam ediyor.

Yasemin Asan
04:00 - 15/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:34 - 14/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Baruthane Kulesi
Baruthane Kulesi

Bu kapsamda, arazide bulunan kültürel varlıklar da aslına uygun olarak restore edilecek. Geriye kalan kısım ise rekreasyon alanı olarak değerlendirilecek.

60 BİN METREKARE YEŞİL ALAN

Ataköy Millet Bahçesi projesinin tamamlanmasıyla İstanbullular 60 bin metrekarelik bir alanda yeşille buluşacak. Baruthane Millet Bahçesi projesiyle, günümüze ulaşan ender Osmanlı Baruthane yapılarından birisi olan ve 1'inci Derece koruma grubunda bulunan Baruthane binaları, ayakta kalan çevre duvarları ve atıl haldeki alanlar da yeni yüzüne kavuşacak.

HER İHTİYAÇ DÜŞÜNÜLDÜ

Proje kapsamında, 560 metrekare meydan alanı, 3 bin 449 metrekarelik yürüme yolları ve parkın üst kısmında vatandaşların spor faaliyetlerini gerçekleştirebileceği iki metre genişliğinde bin 376 metrekarelik koşu yolu olacak. Vatandaşların, parka kolay ve güvenli bir şekilde ulaşım sağlaması için 80 ve 94 araçlık iki adet otopark yapılacak.

#Baruthane Kulesi
#İstanbul
#Ataköy
5 yıl önce