|

Barzani çok ağır bedel ödeyecek

MHP lideri Bahçeli, IKBY'deki siyasi meşruiyeti olmayan korsan referandumun yok hükmünde olduğunu belirtti. Bahçeli, "Barzani, çok ağır bedel ödeyeceği ve sonu hüsranla bitecek bir macera yolculuğunu başlattı" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/09/2017 Salı
Güncelleme: 01:59 - 26/09/2017 Salı
Yeni Şafak
MHP lideri Devlet Bahçeli, Kuzey Irak’taki bağımsızlık referandumuna sert tepki gösterdi.
MHP lideri Devlet Bahçeli, Kuzey Irak’taki bağımsızlık referandumuna sert tepki gösterdi.

Kuzey Irak’taki bağımsızlık referandumuna tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli, ‘’Korsan referandum yok hükmündedir. Barzani, çok ağır bir bedel ödeyeceği ve sonu hüsranla bitecek bir macera yolculuğunu başlatmıştır’’ dedi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, “Barzani ve Peşmergelerinin 25 Eylül 2017’de yaptıkları, hukuki ve siyasi meşruiyeti olmayan korsan referandum yok hükmündedir, kağıt üzerinde kalmaya mahkumdur” ifadelerini kullandı. Bölgede hüküm süren çatışma ve kargaşa ortamından yararlanarak fiili durum yaratma hevesinde olan ve uluslararası camiaya meydan okuma cüretini gösteren Barzani’nin ateşle oynadığına dikkati çeken Bahçeli, şöyle devam etti:

BİR CİNNET BELİRTİSİ

“Irak Merkezi Hükümeti’nin, bölge ülkelerinin ve uluslararası toplumun tüm uyarılarına kulak tıkayan Barzani’nin bağımsızlığa giden yolda ilk adım olarak gördüğü sözde referandum, bölge için çok karanlık bir dönemin habercisidir. Barzani, çok ağır bir bedel ödeyeceği ve sonu hüsranla bitecek bir macera yolculuğunu başlatmıştır. Çocukluk hayalinin nasıl kabusa dönüşeceğini yaşayarak görecektir. Irak anayasasında tartışmalı bölge olarak kabul edilen yerlerin de referanduma dahil edilmesi ve Türkmenlerin tarihi topraklarının zorla ilhak edilmeye çalışılması, her yönüyle bir cinnet belirtisi olmuştur. Türkiye, başta Kerkük olmak üzere tarihi Türkmen illerine zorla el konulması girişimlerini ve kuzey Irak’ta suni bir bağımsız Kürt devleti kurulmasını hiçbir şart altında kabul etmeyecektir.”

Türkiye’nin elinde askeri tedbirler dışında bir çok imkanın bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, MHP’nin hükümetin atacağı adımlar ve alacağı tedbirlerin sonuna kadar arkasında duracağını belirtti.

#Irak
#Referandum
#Devlet Bahçeli
7 yıl önce