|

Baş haine yol gözüktü

FETÖ ile ilgili ezber bozacak delillere ulaşıldığını belirten Adalet Bakanı Gül, Gülen’in iadesi konusunda önemli gelişmeler yaşanacağı mesajı verdi. İçişleri Bakanı Soylu da “Gülen bu işin göbeğinde. O saatlerde her türlü konuşmayı yapmışlar. Belgeyi Amerika’ya kırmızı kurdeleyle göndereceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:00 - 23/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Gaziantep'te FETÖ ile ilgili önemli bilgiler verdi.


15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türk yargısının emniyet ve istihbarat birimleriyle çok yoğun çalışmaya girdiğini belirten Bakan Gül, “Son gelişmelerde darbe girişimine 'tiyatro' diyenleri üzecek, bu işin aslını öğrenmek isteyenler için de çok önemli bilgilere ulaşıldı. Bunların hepsi de darbenin bizzat FETÖ tarafından yapıldığını açıkça gösteriyor. Hem iade dosyasına, hem de bu süreçte yargı dosyasına girecek” dedi. Söz konusu delillerin çok ciddi olduğunu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi konusunda da hukuken hiçbir engel kalmadığını belirten Gül şunları söyledi: “Bu konuda da önemli gelişmelerin olacağını ümit ediyorum. Ulaşılan bu deliller, mahkemelerden çıkan tüm belgeler Amerika'ya yine gönderiliyor.”


O GECE HER ŞEYİ KONUŞMUŞLAR

İstanbul Gaziosmanpaşa'da vatandaşlara hitap eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da terörle etkili şekilde mücadele ettiklerini ve bunu yarım bırakmayacaklarını kaydetti. Soylu, “FETÖ ile ilgili yeni bir belge daha çıktı şimdi. O Pensilvanya'daki hainin bu işin tam göbeğinde olduğunun belgesi çıktı. Onu Amerika'ya böyle kırmızı kurdeleyle göndereceğiz. Hele göndermesinler bakalım. Her türlü hainliği yapmışlar. O saatlerde her türlü konuşmayı yapmışlar” diye konuştu.

#Fethullah Gülen
#FETÖ
6 yıl önce