|

Başbakan Davutoğlu, AKPM'ye hitap edecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'na hitap etmek üzere yarın Avrupa Konseyi'ni ziyaret edeceği bildirildi.

Yeni Şafak
22:32 - 18/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 19:35 - 18/04/2016 Pazartesi
AA

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, bugün gece saatlerinde Fransa'nın Strazburg kentine gidecek Davutoğlu'nun, AKPM Başkanı Pedro Agramunt'un daveti üzerine gerçekleştireceği ziyaret kapsamında, yarın AKPM Genel Kuruluna hitap edeceği belirtildi.



Davutoğlu'nun, AKPM Genel Kurulu'na hitabının yanı sıra Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, AKPM Başkanı Pedro Agramunt ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Guido Raimondi'yle temaslarda bulunmasının öngörüldüğü ifade edildi.



Türkiye'nin, Kasım 2010-Mayıs 2011 döneminde, örgütün karar alma mekanizması olan Bakanlar Komitesi'nin Dönem Başkanlığını üstlendiği, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da 25 Ocak 2010 - 23 Ocak 2012 tarihlerinde, iki yıl süreyle AKPM Başkanlığını yürüttüğü anımsatılan açıklamada şunlar kaydedildi:



"Türkiye, son dönemde Avrupa Konseyi'nin çalışmalarına katkısını daha da güçlendirmiş, 2016 itibarıyla Avrupa Konseyi bütçesine en fazla katkı sağlayan (grand payeur) ülkeler arasına girmiştir. Eş-zamanlı bir diğer girişimle, ülkemizin Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ile Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'ndeki üye sayısı 12'den 18'e yükseltilmiştir. Ülkemiz, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü alanında Avrupa'nın en kapsayıcı platformu olan Avrupa Konseyi'nin kurucu üyesi olarak, Konsey ve kurumlarıyla yapıcı ve güvene dayalı işbirliğini sürdürmeye devam edecektir."





#​Başbakan Ahmet Davutoğlu
#AKPM
#Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi
8 yıl önce