|

Başbakan Erdoğan'ın annesi vefat etti

Ajanslar
00:00 - 7/10/2011 Cuma
Güncelleme: 10:19 - 7/10/2011 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Erdoğan'ın annesi vefat etti
Başbakan Erdoğan'ın annesi vefat etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefat ettiği haberini AK Parti, internet sitesinde duyurdu.

İnternet sitesine konulan haberde Erdoğan'ın üzgün bir fotoğrafı ile açıklama yer aldı. Tenzile Erdoğan'ın bu sabah 09.15'te yaşamını yitirdiği belirtildi.

AK Parti internet sitesinde yer alan haberde “AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan vefat etti.” denildi. Kadıköy'deki Medipol Hastanesi'nde bir süredir tedavi altında bulunan Tenzile Erdoğan'ın bu sabah 09.15'te hayatını kaybettiği vurgulandı.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan, 30 Eylül'de saat 18.00 civarında karın ağrısı ve yüksek ateş şikayetleriyle hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan klinik radyolojik ve laboratuvar tetkikler sonucunda Tenzile Erdoğan'a akut kolesistit tanısı konulmuş, gerekli ameliyat hazırlıklarını takiben, 1 Ekim saat 11.00'de hastane hekimlerinden Prof. Dr. Hasan Taşçı başkanlığındaki ekip tarafından kolesistektomi (safra kesesinin alınması) operasyonu gerçekleştirilmişti.”


Tenzile Erdoğan'ın vefatı üzerine aile fertleri ve yakınları hastaneye akın etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatı üzerine aile fertleri ve yakınları ile çok sayıda kişi, hastaneye geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir hafta önce safra kesesi ameliyatı olan annesi Tenzile Erdoğan'ın durumunun ağırlaşması üzerine sabah saatlerinde eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile Kısıklı'daki evinden Koşuyolu'ndaki özel İstanbul Medipol Hastanesine geldi.

Başbakan Erdoğan, saat 09.15 itibariyle annesi Tenzile Erdoğan'ın vefat ettiğini öğrendi.

Tenzile Erdoğan'ın vefat haberi üzerine hastaneye Erdoğan ailesinin diğer fertleri ve yakınları gelmeye başladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, TDİ Genel Müdürü Burhan Külünk, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, hastaneye gelerek Başbakan Erdoğan'a taziyelerini sundu.

Hastane çevresinde polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.

Birçok televizyon kanalının canlı yayın yaptığı hastane önünde basın mensuplarının bekleyişi de sürüyor.


AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: Allah rahmet eylesin

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatıyla ilgili, 'Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, güzel bir ömür yaşadı, uzun bir ömür yaşadı, evlatlarının çok güzel mürüvvetlerini gördü. Allah herkese o mutlulukları yaşatmayı nasip etsin, nur içinde yatsın' dedi.

Bakan Bağış, resmi ziyarette bulunmak üzere geldiği Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Başbakan Erdoğan'ın annesinin vefatıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde acı haberi aldığını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın validelerinin vefat haberiyle sarsıldıklarını ifade eden Bağış, şunları kaydetti:

'Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, güzel bir ömür yaşadı, uzun bir ömür yaşadı, evlatlarının çok güzel mürüvvetlerini gördü. Allah herkese o mutlulukları yaşatmayı nasip etsin, nur içinde yatsın.

Tabii Sayın Başbakanımızın annesine ne kadar bağlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Eminim çok çok üzgündür, böyle bir durumda kendisini arayıp o üzüntüsünü derinleştirmek istemedim.'

Bakan Bağış, Saraybosna'daki programının bir kısmını iptal ederek, yarın Türkiye'ye giderek cenazeye katılma arzusunda olduğunu da bildirdi.


Dinçer: Sayın Başbakanın annesi bizim de annemizdi

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatına ilişkin, 'Sayın Başbakanın annesi bizim de annemizdi. Onun kaybı bizim için büyük boşluk oluşturacak' dedi.

Bazı etkinliklere katılmak üzere Afyonkarahisar'a gelen Dinçer, belediye ziyareti sırasında basın mensuplarının Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefat ettiğini bildirmesi üzerine, Tenzile Erdoğan'a Allah'tan rahmet diledi. Ömer Dinçer, 'Sayın Başbakanımıza, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Sayın Başbakanın annesi bizim de annemizdi. Onun kaybı bizim için büyük boşluk oluşturacak' dedi.

13 yıl önce