|

Başbakan: Mücadelemiz hainler yok olana kadar devam edecek

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde konuştu. Terörle mücadelede kararlılığın süreceğini belirten Başbakan, "Terörle mücadelemiz hainlerin tamamı bu topraklardan yok oluncaya kadar devam edecek" dedi.

Yeni Şafak
11:20 - 10/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:22 - 10/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde konuştu. Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



"Hayatını kaybedenler arasında orada İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi Güney Doğan da vardı. Teröristlerin kutsal bildiği hiçbir şey yok.



Türkiye, sahip olduğu coğrafyanın bedelini ödüyor. Terörle mücadelede 40 yılı aşkın bir süreçten bahsediyoruz. Mücadelemiz amansız bir şekilde devam ediyor.



Türkiye elbette hudutlarını korumak, terörle mücadele etmek, vatandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlamak için her türlü tedbirini alır, almaya da devam edecek.



Terörle mücadelemiz hainlerin tamamı bu topraklardan yok oluncaya kadar devam edecek. Bunlar terörden medet umanların son çırpınışlarıdır. Her türlü tedbir alınıyor, daha fazlası da alınacak.



Terör grupları aynı anda saldırıya geçti, hepsinin hedefi Türkiye'nin birlik ve beraberliği. Millet olarak verdiğimiz mücadele, demokrasi tarihine altın harflerle yazılmıştır.



Eğitimde yeni dönem


Yabancı dili Türkiye'de sorun olmaktan çıkartacağız. Orta öğretimde bir yıl boyunca yabancı dil eğitimi mecburi olacak.



Türkiye'nin her köşesinde tüm kitaplar var. Her okulda da internet erişimi var. Bunlar birçok ülkede yok."


#Binali Yıldırım
#İstanbul Teknik Üniversitesi
8 yıl önce