|

Başbakan Münbiç'ten sonraki yeni hedefler açıklandı

Başbakan Binali Yıldırım, "Kobani, Kamışlı, Haseke bu bölgelerde de maalesef şu anda PKK'nın uzantısı PYD/YPG ciddi anlamda ABD'nin de silah desteğiyle güçlü duruma geldi. Bundan sonraki hedef, o bölgeleri de güvenli bölge haline getirmek" dedi.

Yeni Şafak
13:27 - 19/06/2018 Salı
Güncelleme: 14:52 - 19/06/2018 Salı
AA
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Kaya Termal Otel'de düzenlenen Esnaf Buluşması'nda, hükümetin İzmir'de yaptığı hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

"İstikrar sürsün Türkiye büyüsün" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin güçlü olması lazım. Güçlü kalması lazım. Her türlü siyasetten ayrı söylüyorum, Türkiye'nin bugün tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar güçlü olmaya ihtiyacı var. Çünkü bölgemizde bir plan var. Bu plan, güney sınırlarımıza bir terör devleti kurulmak isteniyor, açık. Emperyal güçler burada 100 yıl sonra tekrar bir oyun peşindeler. Bu oyunu ilk defa biz Fırat Kalkanı ile bozduk. 2 bin kilometrekarelik bir alanı kontrol altına aldık. Daha sonra Zeytin Dalı operasyonuyla bir 2 bin kilometrekareyi daha kontrol altına aldık. Şimdi Kuzey Irak'ta Kandil'e kadar uzanan o bölgeyi kontrol altına almak için uğraşıyoruz. Münbiç'te ABD ile uzun görüşmeler sonucu bir mutabakata vardık, bir sıcak karşılaşmaya meydan vermeden. O operasyonu yürütüyoruz. Fırat'ın doğusuyla Kamışlı'ya kadar yani yaklaşık 650 kilometrelik alanın, Kobani, Kamışlı, Haseke bu bölgelerde de maalesef şu anda PKK'nın uzantısı PYD, YPG ciddi anlamda ABD'nin de silah desteğiyle güçlü duruma geldi. Bundan sonraki hedef o bölgeleri de güvenli bölge haline getirmek."

Başbakan Yıldırım, hudutlar içinde terörü temizlemenin yetmediğini belirterek, Suriye'de, Irak'ta otorite boşluğu olduğu için oradan sürekli terör sızmaları olduğunu, canların yandığını, ülkenin güvenliğinin tehdit altında olduğunu ifade etti.

#Binali Yıldırım
#Kobani
6 yıl önce