|

Başbakan Yıldırım: Bozamayacaklar

Başbakan Binali Yıldırım, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ve beraberindeki heyetle görüştü. İki lider görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım "Bu alçak saldırıyı yapanlar, Türkiye'nin Rusya ile arasını bozamayacaklar" dedi.

Yeni Şafak
13:50 - 20/12/2016 Salı
Güncelleme: 14:06 - 20/12/2016 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ve beraberindeki heyetle görüştü. Dolmabahçe Ofis'te basına kapalı yapılan görüşme, 1 saat 20 dakika sürdü. Görüşmenin ardından iki lider ortak açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Bu alçak saldırıyı yapanlar, Türkiye'nin Rusya ile arasını bozamayacaklar.



Terör nereden gelirse gelsin, kim tarafından azmettirilirse azmettirilsin, ülkemiz, milletimiz ve hükümetimiz dayanışma içerisinde bu ve buna benzer belaların üstesinden geleceğiz. Terör bizi ayrıştıramaz, ancak birliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı daha da kuvvetlendirir.



Ahıskalıların Gürcistan'a entegrasyonu konusunda her türlü desteğe hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Gürcistan, 2007 yılından bu yana bir numaralı ticaret ortağımız. İkili ticaret hacmini daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Gerek havayoluyla, gerek kara geçişlerinde engelleri kaldırarak iki ülke arasındaki ekonomik entegrasyonu daha ileri bir noktaya götüreceğiz. Gürcistan Türkiye arasında karşılıklı yatırımlar da devam ediyor.



Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili'nin açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Bizim için Türkiye ile ilişkilerimiz son derece önemlidir. Aramızda stratejik ilişkiler vardır ve bu ilişkiler devam etmektedir. Gürcistan'ın NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin verdiği destek çok önemlidir. Avrasya Tüneli açılışına katılmaktan son derece memnunum ve bu tünel yeni ulaşım imkanlarını ortaya koymaktadır. Gürcistan ve Türkiye'nin amacı partnerlerimizle birlikte tarihi İpek Yolunun yeniden canlandırılması. Gürcistan Türkiye ile her alan işbirliği geliştirmeyi gönülden arzu etmektedir. Bizim ortak olarak gerçekleştirdiğimiz enerji projeleri vardır. 4 yıl boyunca beraber yaptığımız projeler vardır ve en önemli Bakü - Tiflis Boru hattıdır.







#Binali Yıldırım
#Giorgi Kvirikaşvili
7 yıl önce