|

Başbakan Yıldırım kürsüden talimat verdi

Başbakan Binali Yıldırım, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenecek Otizm Spektrum Bozukluğu Ulusal Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Engellilere yönelik atılan adımları hatırlatan Yıldırım, zihindeki engellerin aşılması gerektiğini söyledi. Yıldırım, kürsüden bir de talimat verdi.

Yeni Şafak
13:28 - 3/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 15:03 - 3/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenecek Otizm Spektrum Bozukluğu Ulusal Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Önce zihindeki engelleri kaldıracağız bu da eğitim ve farkındalıkla olacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın yaptığı da budur. Engellilerimizin hepsini aynı ele almak hata olur. Hepsine ayrı ayrı ilgi göstereceğiz. Engellilerin otizm engellilerin bazı sorunları var. Eğitime erişimleri pahallı. 15 Temmuz gecesini aydınlığa çeviren gazi Eyüp Tekin kardeşimiz de aramızda. Onun da dediği şudur 'Engellilere toplam 12 saat rehabilitasyon verin' bu yetmez bunun 40-50 saate çıkması lazım. Bireysel eğitim miktarı artması gerekiyor. Artınca ne oluyor? Para... Devlet niçin var? Devlet vatandaşın işini görmesi için var. Bu uğurda ne para harcanması gerekiyorsa harcanacak gereken yapılacak. Bakanımıza buradan talimat veriyorum bu bireysel eğitimleri toplantıdan sonra görüşelim.



Kürsüden talimat verdi


14 yılda neler yaptık? Az önce söyledim merkezi idare, yerel yönetim olarak adeta bir zihniyet devrimi gerçekleştirdik ve toplumsal farkındalığı artırdık. Önemli adımlar attık, ülkemiz çok yol kat etti. Engellilikte ayrımcılıkları ortadan kaldırdık ve sosyal haklarda iyileştirme yaptık ve desteklerin oranını 14 kat artırdık. Kimim yarın engelli olmayacağının garantisi var. Engeller zihinde zihinden engeller kalkarsa her şeyi hallederiz.



Biz çocukken köyde bayramlarda gezmeye gidince sürekli kapının biri kapalı. Oraya gidince engellenirdik merak ettim. Orada öğrendim bir şekilde onlardan habersiz orayı açtık çok ileri yaşlarda bir engelli vardı orada. Toplumdan engellileri saklayan bir anlayıştan toplumda yer veren bir anlayışa geldik. Daha fazla imkanlar bunları teşvik edecek. Devlet her şeye yetişemez ama devlet her şeye yetişeceklere destek verir.



#Binali Yıldırım
#3 Aralık Dünya Engelliler Günü
#Otizm Spektrum Bozukluğu
7 yıl önce