|

Başbakan Yıldırım: Racu temizlendi

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Konya'da partisinin 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Yıldırım, Afrin harekatı ile ilgili Racu'nun teröristlerden temizlediğini açıkladı.

Yeni Şafak
14:41 - 3/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:24 - 3/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Konya'da partisinin 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Yıldırım'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Afrin'de kahraman Mehmetçiklerimiz destan yazıyor, Racu'yu da teröristlerden temizlediler.

Afrin çevrelendi

Afrin çevrelenmiş durumda. Sınırlarımıza yakın bölgelerin tamamını terör yuvalarından temizledik. Şimdi Mehmetçik'imiz; özel harekatçılar, jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız ve ÖSO'ya ait yiğitler adım adım Afrin'e ilerliyor. Nerede bir terör tehdidi varsa o bizim için hedeftir. Bugün Afrin yarın bir başka yer.

Nerede bu ülkenin sınırlarına, bu milletin can ve mal güvenliğine, toprak bütünlüğümüze yönelik bir tehdit olursa orada oluruz, o tehdidi bertaraf ederiz.

Terör örgütlerine sempati besleyenlerin eline kan bulaşır. Türkiye olarak bölgemize huzurun hakim olmasını istiyoruz. Kahraman güvenlik güçlerimizin Allah yardımcısı olsun. Bilsinler ki 80 milyonun duaları onlarladır.

AK Parti ve MHP Yeikapı ruhuna sahip çıktı

Referandum kampanyasında cumhurbaşkanlığı sistemini anlatırken önemli değişikliklerin olacağını söylemiştik. Bu değişiklik milli iradenin yönetime güçlü bir şekilde yansıyacağını söylemiştik. Partiler arasında ittifaklar gerçekleşecek demiştik. Ülkede istikrar ve güven kalıcı hale gelecek demiştik. Şimdi bunlar bir bir gerçekleşiyor.

AK Parti ve MHP, Yenikapı ruhuna sahip çıktı ve birlikte 2019 seçimlerine gitmeye karar verdi. Ne dedik, mesele memleketse gerisi teferruattır. İnşallah 'Cumhur İttifakı'yla genel seçimlerde de birlik ve beraberliği sağlayacağız.

Ana muhalefet partisi her zaman olduğu gibi buna da itiraz ediyor. 'Bu bir koalisyondur'diyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlayın kapı kapı dolaşıp ittifakı kuran bunlardı.

Afrin'de son durum

  • TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in Racu belde merkezini ele geçirdi. Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2434 terörist etkisiz hale getirildi.
  • Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'e ait 924 hedef hava harekatlarıyla imha edildi.
  • TSK ve ÖSO, Afrin'in stratejik öneme sahip Racu belde merkezine girerek bölgenin büyük bölümünü kontrolüne aldı. Belde merkezinde direnmeye çalışan az sayıdaki teröristle çatışmalar sürüyor.

#Binali Yıldırım
#Konya
6 yıl önce