|

Başbuğ: '7 Şubat operasyonunu Öz değil başkası yapacaktı'

İzmir’de görülen askeri casusluk soruşturmasında, FETÖ üyelerinin sahte deliller kullanarak kumpas kurdukları iddiası sebebiyle meslekten ihraç edilen savcı Zafer Kılınç tanık olarak dinlendi. Mahkeme sırasında salon karışırken, sanıklar, müşteki Coşkun Başbuğ ile tartışma yaşayıp üzerine yürüdü. Öte yandan Başbuğ, "Bana göre Zafer Kılınç, Zekeriya Öz’den daha etkili bir kişi. Bence oyun bozulmasaydı operasyonu yönetecek olan kişiydi" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
14:39 - 6/07/2018 Cuma
Güncelleme: 15:07 - 6/07/2018 Cuma
IHA
Coşkun Başbuğ, Zafer Kılınç'ın Zekeriya Öz’den daha etkili bir isim olduğunu söyledi.
Coşkun Başbuğ, Zafer Kılınç'ın Zekeriya Öz’den daha etkili bir isim olduğunu söyledi.

FETÖ üyelerinin sahte deliller kullanarak kumpas kurdukları iddiası sebebiyle meslekten ihraç edilen ve yakalanmasının ardından tutuklanan ihraç edilen savcı Zafer Kılınç, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde tanık sıfatıyla dinlendi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar ile avukatlarının yanı sıra müştekiler Coşkun Başbuğ, Ümit Topaloğlu, Davut Yıldız ve Bilgin Özkaynak'ın avukatı Muzaffer Sevgi Sakarya katıldı.

Tutuklu durumda bulunan Zafer Kılınç, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS)'katıldı ve soruları yanıtladı.

Hakim üyenin, "Müşteki Onur Süer ve Safiye Köten’in yaptığı görüşmeleri Yüksek Askeri Şura (YAŞ)'ya müdahale olarak değerlendirmişsiniz. Üsteğmen bir baba ile kaymakam kızının görüşmesinde nasıl bu karara vardınız?" sorusuna Kılınç, "Sadece tapelere bakarsanız böyle bir değerlendirme yapamazsınız; ancak daha sonra başka deliller ortaya çıkmıştı" şeklinde yanıt verdi.

Salon karıştı, sanık yakını Başbuğ'a omuz attı

  • Coşkun Başbuğ, konuşması sırasında ‘Sanıklar teröristtir’ ifadelerini kullanınca mahkeme başkanı, "Henüz sanıklar, terörist değil" şeklinde uyarıda bulundu.
  • Bunun üzerine Başbuğ, "Bizim gözümüzde silahlı terör örgütü üyesi ve teröristtir" dedi ve sanıklardan tepki gördü.
  • Tepkiler artınca mahkemeye ara verildi. Salon boşaldığı sırada sanık yakınları ve Başbuğ arasında arbede yaşandı. Bir sanık yakınının Başbuğ’a omuz attığı görülürken, bazı tutuklu sanıklar ayağa kalkarak Başbuğ'a ağır hakaretlerde bulundu.

Yaşanan gerginliğin ardından mahkeme heyeti duruşmaya 9 Temmuz Pazartesi devam edileceğine karar verdi.

"Zafer Kılınç, Zekeriya Öz’den daha etkili bir kişi"

Davanın müştekilerinden Coşkun Başbuğ, dava sürecinin uzanmasını eleştirdi.

Başbuğ, şunları söyledi:

"Zafer Kılınç ve İsmail Kurt’un yakalanmasıyla çok mutlu olduk; ancak yargılandığımız mahkemeye başkanlık eden Atilla Rahman ve diğer üyelerin tahliyesiyle derin bir üzüntü yaşadık. Böyle olunca insanın aklında soru işaretleri kalıyor. Vatan haini bu kişiler çok önemli görevlerde kullanıldılar.

#FETÖ
#İzmir
#Zekeriya Öz
6 yıl önce