|

Başka bir film dönüyor

Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye’yi 15 Temmuz’da dize getiremeyenler, bugünlerde başka bir film çeviriyor. Ekonomiyle, baskılarla, kriz senaryoları ile bu milleti dize getireceklerini zannediyorlar” dedi. Trafik Güvenliği Sempozyumu’nda konuşan Yıldırım, son 15 yılda ölümlü kazalardaki can kaybının yüzde 30 aşağı çekildiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/11/2017 Cuma
Güncelleme: 02:32 - 17/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım, “15 Temmuz’da mesafe alamayanlar, Türkiye’yi dize getiremeyenler, bu millete boyun eğdiremeyenler, bugünlerde başka bir film çeviriyorlar.
​Başbakan Binali Yıldırım, “15 Temmuz’da mesafe alamayanlar, Türkiye’yi dize getiremeyenler, bu millete boyun eğdiremeyenler, bugünlerde başka bir film çeviriyorlar.

Başbakan Binali Yıldırım, “15 Temmuz’da mesafe alamayanlar, Türkiye’yi dize getiremeyenler, bu millete boyun eğdiremeyenler, bugünlerde başka bir film çeviriyorlar. ‘Acaba ne yapar yaparız da 15 Temmuz’da beceremediğimiz işi sonlandırırız?’ Ekonomiyle baskılarla kriz, kaos senaryolarıyla bu milleti dize getireceklerini zannediyorlar. Hiç boşuna heveslenmeyin.” diye konuştu. Yıldırım, ATO Congresium’da düzenlenen “8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi”nin açılışında, “Bu millet Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Anafartalar’da ve Kut’ül Amare’de dünyaya, emperyalistlere gereken dersi vererek bugünlere geldi. Bu bayrak, vatan, millet, devlet sevgisi bu milletin sinesinde olduğu müddetçe hiç kimse, hiçbir güç bu ülkeye hiçbir şey yapamaz” ifadelerini kullandı.

HAYAL DEĞİL GERÇEKLERİ ANLATIYORUZ

Son 10 yılda dünyada bir krizin olduğuna işaret eden Yıldırım, 2008’in sonunda başlayan bu krizin hala sürdüğünü dile getirdi. Bu 10 yılda dünyada, 10 büyük proje başladığını hatırlatan Yıldırım, “Bunlardan 6 tanesini Türkiye yapmış. 10 dünya projesinin altısını yapan ülke Türkiye’dir. Nasıl yapmış, lideri Erdoğan’ın ve ekibinin sayesinde yapmış. Bilen de bilmeyen de konuşuyor. Dilin kemiği yok, freni de yok.” dedi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Otoyolu, Osmangazi Köprüsü İzmir-İstanbul Otoyolu, Avrasya Tüneli, Çanakkale Köprüsü, Marmaray, İstanbul-Ankara hızlı treni ve dünyanın en büyük havalimanı örneğini veren Yıldırım, “Hayal anlatmıyoruz hayal, gerçekleri anlatıyoruz. Hayalleri gerçeğe dönüştüren kadroların eserlerini anlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

ULAŞIMDA AĞIRLIK KARAYOLLARINDA

Yıldırım, “İçişleri Bakanlığımızda trafikle ilgili bölümü güçlendireceğiz, güçlendirmemiz gerekiyor. Çünkü Türkiye’de trafik yükü, yolculuklar artıyor ve teknoloji çok gelişti, yol standartları çok arttı, buna uygun yapılanmayı yeniden gözden geçirmek gerekiyor.” dedi. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son 15 yılda Türkiye her alanda gelişiyor. 2002 yılında Türkiye’nin 80 yılda geldiği nokta yüzde 95’in üzerinde karayoluna bağlı bir ulaşım. Bu kabul edilebilir bir şey değil. ‘Karayolunu yüzde 30-50’ye düşüreceğiz’ desek bu hayaldir, hiçbir şekilde mümkün değildir. Ülkemizin şartları da buna müsait değildir. Hedef orta ve uzun vadede yüzde 95’lerden yüzde 80’in altına geriletebilmektir. Tercihen yüzde 75 ideal olan ama bu 10 senede olmaz.”

ARABA SÜRMEK ZEVKLİ BİR ŞEY DEĞİL

Trafikte kullanılan gereksiz yakıtın, havaya verilen egzoz miktarının ekonominin kaybı olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Havayolunda 4 kat büyüme oldu. Demiryollarında hızlı tren ağlarının yaygınlaşması, mevcut demiryolu altyapısının yenilenmesiyle orada da büyüme oldu. O büyüme istediğimiz seviyede değil ama mesele, yolcu da 4 katı geçti. Bugün Konya-Ankara, Ankara-Eskişehir arasındaki seyahatlerin yüzde 72’si demiryoluyla. Şimdi insan niye arabaya binsin? Araba sürmek her zaman zevkli bir şey değil. Bir müddet sonra yük olur, yorgunluk başlıyor, dikkat dağılıyor, risk, tehlike artıyor, kaza meydana gelebiliyor” diye konuştu.

  • Beşikten mezara eğitim
  • Trafikte ölüm oranını azaltmak için eğitimin önemine dikkat çeken Yıldırım, "Hedef, sıfır ölümlü kaza. Bazı ülkeler bunu başardı ama bizim önümüzde daha çok yol var. Çözüm ne? Eğitim, eğitim, eğitim. Beşikten mezara kadar eğitim” ifadelerini kullandı. Bölünmüş yolların önemine dikkat çeken Yıldırım, "Kaza sayısı arttı ama ölümlü kazalardaki sayı neredeyse sabit kaldı. Yılda 8 bin insanın hayatını kurtarmak demektir" dedi.
CHP’li vekillere iftira davası

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet gazetesine verdikleri röportajlarda kişilik haklarına saldırıda bulundukları, hakaret ve iftira suçunu işledikleri gerekçesiyle CHP'li vekiller Selin Sayek Böke ile Barış Yarkadaş hakkında, yirmişer bin liralık manevi tazminat davası açtı. Dilekçede, “Müvekkilimiz siyasete atılmadan evvel ticaret ile uğraşmıştır. Siyasete atılmasından sonra ise artık ticari işlerini çocuklarına devretmiş ve bu aşamadan sonra ticaret ile bir ilgisi kalmamıştır. Hatta siyasetten önce ticaret ile uğraştığı dönemlerde dahi Malta’da kayıtlı ne off-shore ne de başka nevide bir şirketi bulunmamıştır” denildi. Yıldırım, Böke ve Yarkadaş’tan 20'şer bin lira manevi tazminat talep etti.

#Binali Yıldırm
#Politika
6 yıl önce