|

Başkomutan Türk üssünde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı Arap ülkelerinin abluka altına aldığı Katar’ı ziyaret etti. Katar Emiri Şeyh Temim ile biraraya gelen Erdoğan, ülkedeki Türk askeri üssünü ziyaret ederek brifing aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:13 - 16/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Katar Emiri Şeyh Temim tarafından törenle karşılanan Erdoğan, ülkedeki Türk askeri üssünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Katar Emiri Şeyh Temim tarafından törenle karşılanan Erdoğan, ülkedeki Türk askeri üssünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya ve Kuveyt’in ardından geçtiği Katar’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından törenle karşılandı.

Katar Emirlik Divanı’nda gerçekleşen karşılama töreninde Erdoğan ve Şeyh Temim’in yerlerini almalarının ardından iki ülke milli marşları çalındı. Tören kıtasını denetleyen Erdoğan ve Şeyh Temim, baş başa görüşmeye geçti. Erdoğan ve Şeyh Temim, baş başa görüşmelerinin ardından Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 3. Toplantısı’na katıldı. Toplantının ardından imza törenine geçildi.


10 ANLAŞMA İMZALANDI

Erdoğan ve Şeyh Temim’in huzurunda gerçekleştirilen törende, “Merkez Bankacılığı Alanında Mutabakat Zaptı”, “Turizm Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı”, “Hukuki ve Adli Eğitim İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı”, “Meteoroloji Alanında İş Birliğine Dair Niyet Beyanı”, “Kardeş Limanlar İş Birliği Anlaşması”, “Cezai Konularda Adli İş Birliği Anlaşması”, “Gıda Güvenliği Alanında Mutabakat Zaptı”, “Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile Katar Medya Kurumu (QMC) Arasındaki İş Birliği Protokolü”, “Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilişim Güvenliği ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) ile Katar Devleti Katar Üniversitesi Arasında Araştırma Mutabakat Zaptı” ve “İnsani Yardım Alanında Mutabakat Zaptı” ile “Ortak Bildiri” imza altına alındı.


DİRİLİŞ EKİBİYLE SOHBET

Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim tarafından onuruna Katar Emirlik Divanı’nda verilen öğle yemeğine katıldı. Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Katar’da, Diriliş Ertuğrul dizisi yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ ve oyuncular ile sohbet etti.

BRİFİNG ALDI

Doha’daki temasları kapsamında Tarık Bin Ziyad Kışlası’nda konuşlu TSK Kara Unsur Komutanlığına geçen Erdoğan, burada askerleri selamladı. Askerlerle tokalaşan ve fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra yetkililerden brifing aldı. Ziyarette Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın yanı sıra Erdoğan’a eşlik eden bakanlar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da yer aldı.


Hakikatin gücüyle ayakta kalabiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Katar ziyareti kapsamında, Katar eski Emiri Şeyh Hamad bin Halife Al Sani’nin eşi Sheikha Moza himayesindeki “8. Eğitim İçin Dünya İnovasyon Zirvesi”ne katıldı.

Erdoğan, konuşmasında, dünyanın önemli değişimler geçirdiği bir dönemde insanlığın büyük sınamalarla karşı karşıya olduğuna dikkati çekti.

Emine Erdoğan, “Post-gerçeklik denilen, kurgulanmış ve propagandist yaklaşımların hüküm sürdüğü bir dünyada, hakikatin sözcüsü olmalıyız. Asılsız haberlerin teknoloji kanalıyla yayıldığı ve gerçeğin yerini aldığı bu dünyada ancak hakikatin gücüyle ayakta kalabiliriz. Akli ve vicdani bir duruşun savunuculuğuyla hayatımız değer kazanır” dedi. Korku ve endişeler üzerinden inşa edilen algılar nedeniyle bu çağın en büyük mağdurunun Müslümanlar olduğunu belirten Emine Erdoğan, “Oysa İslam barış barış dinidir, Müslümanlar barışın elçisi olmalıdır.” ifadesini kullandı.

Dünyayı bir ayrışmadan buluşmaya götürmenin gösterilecek gayretle mümkün olabileceğine işaret eden Emine Erdoğan, “İnsanlığın kadim birikiminin öğrencisi olmalı, kutuplaşmaları aşacak yeni bir bilinç inşa etmeliyiz. Yeni keşifler için yeni yerler değil, yeni gözler gerekir” görüşüne yer verdi.




#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Katar
#Türk Askeri Üssü
6 yıl önce