|

Başörtülü eşlerin albümünü de yapmış

Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Rektör Yücel Aşkın hakkında hazırladığı 235 sayfalık iddianamede, Aşkın’ın hakkında dosya tuttuğu kişilerin eş ve çocuklarının fotoğraflarını albüm hale getirdiği belirtildi.

Yeni Şafak
01:00 - 20/11/2005 Pazar
Güncelleme: 13:58 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

----------------------- Haberler başlangıç---------------------------

  • BEHÇET GÜNGÖR/ YAKUP BULUT

    İdianamede, Aşkın’ın Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki odasında bulunan kasadan, 18 adet dosya çıktığını ve bu dosyalardan 418 kişinin fiş kaydı bulunduğu anlaşıldı. Rektör Aşkın, Sahip Beroje, Hüseyin Hansu, Ekrem Atalan, Hikmet Bastem, Bahtiyar Bakır, Kemal Özkurt, İrfan Yalçınkaya, Hasan Haluk Dülger, Gürkan Öztürk, Mustafa Kösem, Ahmet Metin, Osman Öztürkçü, Beyhan Eryonucu ve ailelerine ait (Eşleri Hikmet Beroje, Filiz Hansu, Saime Atalan, Serpil Bastem, İlknur Bakır, Şehri Özkurt, Arife Yalçınkaya, Şükran Dülger, Rabia İclal Öztürk, Şemsi Zehra Kösem, Naciye, Kamile Öztürkçü, Buket Eryonucu’ya ait saçı kapalı fotoğrafları) saklamış. Aşkın, Bakan Hüseyin Çelik ile birlikte bayramı Van’da geçiren ve burada üniversiteyi ziyaret eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı da fişlemiş.
    YETKİ BELGESİNDEN HABERSİZ

    Bu arada, Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya tarafından yapılan sorgulama tutanaklarına göre, savcının 88 sorusunun yarısına ‘Bilmiyorum’ diye cevap veren Rektör Aşkın’ın bir çok soruya da ‘Hatırlamıyorum’ karşılığını verdiği bildirildi. ----------------------- Haberler son--------------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce