|

'Batı çıldırıyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esenler'de toplu açılış töreninde konuştu. 16 Nisan'da gelecek nesillerin refahı için sandığa gideceğimizi söyleyen Erdoğan, bunun bir kırılma noktası olduğunu söyledi. Dünyanın bir numaralı havalimanının önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde açılacağını belirten Erdoğan, "Batı neden çıldırıyor? İşte bundan dolayı. Ya bu Türkiye nasıl böyle ayağa kalkıyor? " dedi.

Yeni Şafak
14:43 - 26/03/2017 Pazar
Güncelleme: 15:19 - 26/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esenler'de toplu açılış töreninde konuşuyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esenler'de toplu açılış töreninde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esenler'de toplu açılış töreninde konuştu. Esenler halkına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan'ın bir kırılma noktası olduğunu ifade ederek, "Muhalefet sanıyor ki, Tayyip Erdoğan sistemi kendisi için değiştirmek istiyor. Ya benim 16 Nisan'a çıkacağımın garantisi var mı?" dedi.



'Ağlamamız da gülmemiz de vatanımız için'


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



" 10 Ağustos 2015 seçiminde yüzde 66 ile 16 Nisan'da daha yüksek oranda değişime sahip çıkacağına inanıyorum. Esenler, Türkiye'nin her yerinden gelen insanlarımızı adı gibi esenlikle yaşatan bir ilçemizdir. Esenler istikrarın önemini bilir mi? 16 Nisan bir kırılma noktasıdır buna hazır mıyız? Unutmayın ağlamamız da, gülmemiz de vatanımız içindir. Ülkemiz için vatanımız için en hayırlısı neyse onu yapmanın gayreti içindeyiz. 4,5 yıl İBB Başkanlığı yaptım soruyorum size; İstanbullular'a hizmet etmekten başka eylemim, sözüm gösterilebilir mi? Susuzluktan aldık, suya kavuşturduk. 2,5 milyar dolarla aldık, 1,1 milyar dolarla teslim ettik. Bedelini hapse girmekle ödemiş olsam da İstanbul'a hizmet etmekten asla pişman olmayacağım.



'Demek ki isabetli bir yoldayız'


Dünyanın bir numaralı havalimanını açıyoruz. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde birinci etap bitiyor. Batı neden çıldırıyor? İşte bundan dolayı. Ya bu Türkiye nasıl böyle ayağa kalkıyor? Bunlar böyle bir havalimanına 'evet' diyemez. Acaba 18 Mart Çanakkale Köprüsü'ne ne derler diye merak ettim? Hiç sesleri çıkmadı. Bunlar bu güzelim hizmetlere 'hayır' dediklerine göre demek ki biz isabetli bir yoldayız.


7 Haziran seçimlerinde bir fırsat yakaladılar dediler ki, 'Artık biz iktidarız' ya siz iktidar olamazsınız. Hemen Diyarbakır'da 53 kardeşimizi öldürdünüz. Ölen Kürt, öldüren de Kürt'tü değil mi? Bunlar Kürt kardeşlerimin değil, terör örgütlerinin temsilcisi. Biz ne dedik bu vatanı size böldürtmeyeceğiz.





'Sultan Süleyman'a kalmayan dünya bize mi kalacak?'


Muhalefet sanıyor ki, Tayyip Erdoğan sistemi kendisi için değiştirmek istiyor. Ya benim 16 Nisan'a çıkacağımın garantisi var mı? Yok. Sultan Süleyman'a kalmayan dünya bize mi kalacak. Amacımız ülkemizi yüceltmektir. İstikrar ve güven, biz bunları sistemle sağlamak istiyoruz.



Türkiye, dünyanın ve bölgemizin büyük bir dönüşümde olduğu bu süreçte tarihi bir karar verdi. Bu meseleyi komik benzetmeleriyle sulandıranların amacı başkadır.



'Gelecek nesiller için 16 Nisan'da sandığa'


Dikkat ederseniz tüm mücadelelerimizin hepsinde kararlılık ve tevekkül vardı. Bugün terör örgütleri ve arkalarındaki karanlık güçler bir olmuşlar tökezlememizi bekliyorlar. Şahıslar için değil milletimizin istikbali için yönetim sistemini değiştiriyoruz. Gelecek nesiller için 16 Nisan'da sandığa gidiyoruz.






#Recep Tayyip Erdoğan
#Esenler
7 yıl önce