|

Batı, İslam’ı kaynağından öğrenmeli

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Batı dünyasının İslam’ı kaynağından öğrenmesi ve bugün İslam’ı yanlış uygulayan kişilere bakarak değerlendirmemesi gerektiğini belirtti. Erbaş, “Batı dünyasında İslam’la ilgili araştırmalar, sempozyumlar, konferanslar ve paneller düzenlemeliyiz” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 5/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:24 - 5/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş
​Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Batı dünyasının İslam’ı kaynağından öğrenmesi gerektiğini belirtti. Erbaş, geçtiğimiz hafta Ürdün, Katar ve İran’a yaptığı ziyaretleri değerlendirdi.

AKSA’YA ZİYARETLERİ ARTIRMALIYIZ

Erbaş, İran’da Dünya İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Ayetullah Muhsin Araki, İran lideri Ali Hamaney’in Uluslararası İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Uzmanlar Meclisi Üyesi Ayetullah Muhsin Kumi ve Hamaney’in Hac İşleri Temsilcisi Gazi Asker İran Kültür ve İletişim Kurumu Başkanı Abuzer İbrahimi Torkeman ve Cumhurbaşkanı Asistanı Hüccetulislam Ali Yunusi ile görüşmesine ilişkin şunları aktardı: “Bu görüşmeler neticesinde iki taraftan arkadaşlarımızın oluşturduğu bir komisyon kurduk. Burada, Kudüs ve Mescid-i Aksa’da Müslümanların daha fazla görünmesi, ziyaretlerin arttırılması, Mescid-i Aksa’nın problemlerinin çözülmesi noktasında yardımlaşma konusu öne çıkmış oldu”

İNANCIMIZI DOĞRU ANLATMALIYIZ

“Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Müslümanları birbirine düşürmeye çalışan, fitne ve tefrika çıkarmak isteyen mihraklara ve toplumlara hatta bazı idarecilere karşı teyakkuz içerisinde hareket edilmesine vurgu yaptı. Erbaş değerlendirmesine şöyle devam etti: “Peygamber Efendimiz, ‘Kişi bilmediğinin düşmanıdır’ buyuruyor. Hem kendimizi, hem inancımızı, hem de medeniyetimizi çok doğru bir şekilde anlatmalıyız. Batı dünyası, İslam’ı kaynağından öğrenmeli. Bugün İslam’ı yanlış uygulayan kişilere bakarak değerlendirmemelidir. Ön yargıdan vazgeçmelidir. Tabii bu konuda bize çok büyük görevler düşüyor, hem ülkelerimizde hem de Batı dünyasında İslam ile ilgili araştırmalar, sempozyumlar, konferanslar ve paneller düzenlemeliyiz. Bilenler biliyor fakat İslam’ı sahih kaynaklarından öğrenmemiş olanları bu şekilde uyarabiliriz.

2 BİN CİVARINDA DİN GÖREVLİMİZ VAR

“Bu noktada çok büyük imkanlarımız var. Almanya, Fransa, İsviçre, Belçika ve Hollanda’da 2 bin civarında din görevlimiz var” diyen Erbaş, “Türkiye Diyanet Vakfı’nın söz konusu ülkelerde uzantısı olan vakıflarımız var. O güçlerimizden istifade ederek İslam’ın barış dini olduğunu ve sadece İslam dünyasına değil bütün insanlığa barış getirmeyi hedeflediğini anlatma imkanımız var. Şu ana kadar bunu yaptık, bundan sonra da arttırarak yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

#Ali Erbaş
#Batı
#İslamiyet
5 yıl önce