|

Baykal hep aynı

Anayasa değişikliği teklifinin görüşülmeye başlandığı Meclis'te CHP adına eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal konuştu. Baykal, geçmişte yaptığı gibi tehditkâr ve kaos açıklamaları yaparken bunca yıllık vekillik hayatında değişen bir şey olmadığını bir kez daha ortaya koydu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:01 - 11/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

Milletin kürsüsünde provokatif sözler sarf eden Baykal, tasarının geçmesi halinde Türkiye'nin büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalacağını iddia etti. Baykal, yeni bir rejim gerilimini tahrik etmenin Türkiye'yi kamplaştıracağı tehdidinde bulundu.



DAHA ÖNCE DE TEHDİT ETTİ


Baykal, CHP Genel Başkanı olduğu dönemde de her zaman çatışma dilini kullanıyordu. 3 Nisan 2007 yılında grup konuşmasında, “Sakın ha Cumhurbaşkanı adayı olma! Sakın ha olma! sakın ha! Bu tavsiyem kulağına küpe olsun Sayın Tayyip Erdoğan. Bu tavsiyem kulağına küpe olsun, bak iki hafta zaman var. Sakın ha ihtirasının kurbanı olma” diyerek tehdit etmişti. Baykal, Anayasa Mahkemesi kritik bir karar aşamasındayken çatışma dilinden vazgeçmemişti. 2007 yılında Baykal, “Anayasa Mahkemesi'nin 367 milletvekili bulunmadan cumhurbaşkanı seçilebileceği yönünde karar vermesi, Türkiye'yi tehlikeli çatışmaya sürükleyecektir” dedi.


#Anayasa değişikliği
#Deniz Baykal
7 yıl önce