|

Bayram klasiği

Kurban Bayramı’nı memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçiren vatandaşların dönüşü çileye dönüştü. Kocaeli TEM Otoyolu’nda trafik adeta durma noktasına gelirken, Çanakkale feribot iskelesinde de 2,5 kilometrelik kuyruk oluştu.

Yeni Şafak
04:00 - 4/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:51 - 3/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Bayram klasiği
​Bayram klasiği

Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde geçiren vatandaşların dönüş çilesi erken başladı. Tatilin bitimine bir gün kala yola çıkan sürücüler nedeniyle Anadolu Otoyolu’nun İstanbul istikameti Bolu kesiminde, Karabük-Gerede bağlantı yolundan itibaren araç yoğunluğu yaşandı. Otoyolun Kocaeli kesiminde ise trafik adeta durma noktasına geldi. Gültepe rampası mevkisiyle yolun iki şeride daraldığı kesimlerinde araçlar çok ağır ilerlemek zorunda kaldı. Özellikle arızalanan araçlar ve maddi hasarlı kazalardan dolayı da trafik zaman zaman tamamen durdu. Otoyolun İstanbul-Ankara yönü ile Osmangazi Köprüsü’nde ise ulaşım normal olarak seyretti.

İSKELELERDE YOĞUNLUK

10 günlük bayram tatilini erken tamamlayıp dönüşe geçen çok sayıda kişi Çanakkale iskelelerinde de yoğunluğa neden oldu. Binlerce aracın oluşturduğu kuyruk, Çanakkale kent merkezinde 2,5 kilometreye ulaştı.

SEFERLER ARALIKSIZ

Ekipler, trafikte aksama yaşanmaması için araçların Demircioğlu Caddesi’nde sıra oluşturmalarını sağladı. Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ’nin yetkilileri, boğaz hattındaki seferlerin saatsiz olarak yapıldığını belirtti. Yetkililer, bayram tedbirleri kapsamında “doldur boşalt” sistemiyle gerçekleştirilen seferler sayesinde vatandaşların mağduriyetinin en aza indirildiğini kaydetti. Bu arada, yıllık izinlerini ve Kurban Bayramı tatilini Türkiye’de baba ocağında geçiren gurbetçi vatandaşların yaşadıkları ülkeye dönüşü nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı’nda da yoğunluk oluştu.

#Kapıkule Sınır Kapısı
#Türkiye
#Kurban Bayramı
#GESTAŞ
7 yıl önce