|

Bayram öncesi mini anayasa müjdesi

Mini Anayasa değişikliği kapsamında AK Parti, CHP ve MHP'nin girişimleri kapsamında düzenlenen toplantının ardından MHP Milletvekili Mehmet Parsak gelinen son noktayı açıkladı. Parsak, bayram öncesinde çalışmaların büyük ölçüde tamamlanabileceğini ve bayram müjdesi verilebileceğini açıkladı.

Yeni Şafak
16:46 - 19/08/2016 Cuma
Güncelleme: 16:55 - 19/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli ile Ağustos ayının ilk haftasında bir araya geldi. Görüşmeler sonunda mini Anayasa değişikliği için uzlaşmaya varıldı. Anayasa çalışmaları için AK Parti, CHP ve MHP birer isim görevlendirildi.



Çalışmalara AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, MHP'li Mehmet Parsak katıldı.



Bugünkü toplantının ardından MHP Milletvekili Mehmet Parsak açıklama yaptı.



Parsak, "Metinleri oluşturup liderlerimize sunacağız. Daha sonra çalışmaların tamamlanacağını umuyoruz. Bayram öncesinde de belki bir resmi anayasa önerisi olmasa dahi yaklaşık bir çalışmayla bayram müjdesi vermeyi ümit ediyoruz" dedi.




  1. İlk toplantılardan notlar
  2. AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, anayasa görüşmeleriyle ilgili, “Verimli, uzlaşma kültürü çerçevesinde daha iyi anayasa yapabilmek, acil ihtiyaçları yerine getirebilmek üzere çok faydalı bir toplantı gerçekleştirdik. Kısmi mutabakatla anayasa değişikliğimizi yapacağımıza inanıyoruz” demişti.

  3. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ise anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin, "Gelinen süreç umut verici. Sonuç çıkacak görülüyor. Bunu hızla tamamlarsak, sanıyorum ilk defa uzun zamandan bu yana ittifakla yargıya ilişkin bir mini anayasa paketini yapmış olacağız" ifadelerini kullanmıştı.


#Mini anayasa paketi
#Mehmet Parsak
8 yıl önce