|

Bayramlıkları hazırlayın

Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanan FETÖ sanığı iş adamı Sabri Akbaş, örgütün cezaevindeki üyelerini motive için 'bayramlıklarınızı hazırlayın' mesajı verdiğini söyledi. Akbaş, koğuştakilere "15-20 gün önce ‘Amerika’dan mesaj geldi, dişinizi sıkın, bayrama bayramlıklarınızı hazırlayın" telkini verildiğini anlattı.

Yeni Şafak
04:00 - 19/05/2017 Cuma
Güncelleme: 11:36 - 19/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
FETÖ lideri Gülen
FETÖ lideri Gülen

Antalya’da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada yargılanan iş adamı Sabri Akbaş, cezaevindeki örgüt üyelerinin koğuşta “Bayramlıklarınızı hazırlayın Amerika’dan mesaj geldi, dişinizi sıkın, bayrama bayramlıklarınızı hazırlayın” şeklinde konuştuklarını söyledi. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında “silahlı terör örgütü üyesi olmak” ve “terör örgütü kurmak ve yönetmek” suçlamasıyla tutuklu yargılanan Akbaş, Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesine dilekçe göndererek, Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak istediğini belirtti.

AHİRETİNİ YAKMA!

8. Ağır Ceza Mahkemesi, dilekçe doğrultusunda Akbaş’ı dinledi. U.B. adlı zanlının kendisinden “Market işi, kuyum işi için biraraya geliyorduk” şeklinde ifade vermesini istediğini aktaran Akbaş, bu şekilde konuştuğu takdirde her ikisinin de zarar görmeyeceği konusunda kendisine baskı yaptığını öne sürdü. Tutuksuz yargılanan bazı sanıkların yanına gelerek, “Hem bu dünyanı hem ahiretini yakma” gibi sözler sarf ettiğini vurgulayan Akbaş, ifadesini değiştirmesi yönünde baskı gördüğünü savundu.

MESAJ AMERİKA’DAN

Akbaş, dilekçesini hastalığı nedeniyle gittiği revirde mahkemeye ve cezaevi savcısına ulaştırma şansı bulduğunu anlattı. Akbaş, “Koğuşta 15-20 gün önce ‘Bayramlıklarınızı hazırlayın Amerika’dan mesaj geldi, dişinizi sıkın, bayrama bayramlıklarınızı hazırlayın’ diye konuştular. İçeride herkesin bir umuda ihtiyacı var, o umudu herkes yayıyor ve kendilerini diri tutmaya çalışıyorlar” dedi. Akbaş, kendisi ve eşinin örgüt tarafından tehdit edildiğini ileri sürerek, koruma talep etti. Mahkeme, Akbaş’ı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

#FETÖ
#Sabri Akbaş
#Pişmanlık yasası
7 yıl önce