|

Bazı katiller ölmüş olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaşıkçı’nın katillerinden bazılarının ölmüş olabileceğini söyledi. TRT yayınında konuşan Erdoğan, “Bazı duyumlarımız var, belki bazılarını da götürmüş de olabilirler. Trafik kazası kurbanları da olabilir” dedi. Erdoğan ayrıca, HDP ile ittifak peşinde olan partilerin durumunu yorumlarken, terör vurgusu yaptı: HDP eşittir PKK, eşittir YPG, eşittir PYD. Hiç sağa sola bunu saptırmanın anlamı yok. Bunu zaten kendileri açık açık söylüyorlar.

Haber Merkezi
04:00 - 4/02/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:10 - 4/02/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaşıkçı cinayetine karışan isimlerden bazılarının şu anda hayatta olmayabileceğini söyledi. TRT ortak yayınında, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan bu konuda bazı duyumları olduğunu, bazı katillerin trafik kazası gibi yöntemlerle ortadan kaldırılmış olabileceğini kaydetti. 31 Mart yerel seçimlere yönelik manifestonun detaylarını da canlı yayında anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı ile ilgili temennisinin “pazara kadar değil, mezara kadar” sürmesi olduğunu belirtti. “HDP eşittir PKK, eşittir YPG/PYD. Hiç sağa sola bunu saptırmanın anlamı yok” ifadelerini kullanan Erdoğan’ın röportajından öne çıkanlar şöyle:


YERLİ İŞBİRLİKÇİNİN İSMİNİ VER

Kaşıkçı olayı gerçekten ciddi manada rahatsızlık veren bir olay. 15 Suudi ajanın iki uçakla buraya gelmiş olması. İstanbul’da bir grubun daha önceden gelip tedbirler alması. Kaşıkçı’nın oraya gittiğinde Salı günü geldiğinde malum operasyonun yapılmış olması, nişanlısı içeri alınmadı malum. Olayda iki şeye dikkat çekmek isterim. Bir tanesi Suudi Dışişleri Bakanı, yerli işbirlikçilerle yaptık diyor. Veliaht Prens ne diyor, “Başkonsolosluktan çıktı” diyor. Kimseyi aldatmaya gerek yok. Dışarı çıksa nişanlısıyla beraber ayrılırdı. Adil Cüneyt, yerli işbirlikçi diyor. O zaman isim ver. Sonra ne oldu, biz üzerine gidince Dışişleri Bakanı’nı görevden almak durumunda kaldılar.

CİNAYET KAYITLARINI DİNLEDİM

  • 22 kişinin içinden şu anda hayatta olmayanlar olabilir. Yargı kararlarını görmüş değiliz şu anda. Söyledikleri şey ‘22 kişi şu anda tutuklu’. Buna rağmen bazı duyumlarımız var, belki bazılarını da götürmüş de olabilirler. Trafik kazası kurbanları da olabilir. Çünkü sistem çok garip çalışıyor. (Cinayet kaydını dinlediniz mi?) Ben dinledim. Tahammül edilemez bir kayıt. Kendi istihbaratçısı diyor ki, “Bu bir felaket, bunlar morfinlenmiş” diyor. “Sağlıklı biri yapamaz” diyor. Bu operasyonu yapan adli tıp operasyonu bir yarbay olduğu belli. “Ben kesip biçmeyi iyi bilirim” diyor. İnsanın hakikaten yüreği ağzına geliyor. Bu vahşet karşısında hala ben Amerika’nın sessizliğini anlayamıyorum. CIA ve Başkanı da Kongre’de bunu anlattı. Dönem istihbarat başkanı Kongre’de 7 senatöre bunu anlattı. Biz diyoruz ki her şey ortaya çıksın. Neyi gizliyorsunuz, neden gizliyorsunuz.

ORTAYA ÇIKARMAK GÖREVİMİZ

Böyle bir vahşeti ortaya çıkarmak bizim görevimizdir. Bu iki uçakla gelenler bu işin failin kim olduğunu bilmez mi? İşi bitirdiler, uygulamayı yaptılar, kaset de bizde, ondan sonra çıkıp gittiler. Bu işin failleri ilk gelen 15 kişi içinde. Planlamayla beraber 22’nin içinde. Suudi yönetimi bunun cevabını vermeye mecburdur. Eğer hassasiyetleri varsa. Kaldı ki aynı zamanda bir Suudi vatandaşı. Biz tabii dünyada darbe yapanları görüyoruz, Mısır’da darbeyi yapanlar. Kaşıkçı’yı katleden zihniyetin bunlardan bir farkı yok.

KOALİSYON GÜÇLERİNE GÜVENMEYİZ

(Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge) Şu anda süreç kararlı bir şekilde devam ediyor. Şurada Münbiç var. Sıkıntı var. Münbiç’in halkı yüzde 85-90 Arap’tır. Burada öyle operasyonlar yapıldı ki, Münbiç’in asli yapısı bozuldu. Buraya YPG yani PKK girdi. Şimdi bazı emarelerini görür gibiyiz. Gerek Rusya gerekse biz buradaki devriye olayını bir çözüme kavuşturalım. Şu anda böyle bir adım atıldı. Biz bir defa koalisyon güçlerine güvenmeyiz. Geçmişteki tecrübelerimiz bunu teyid ediyor. Bu konuda samimiyseniz, bu bölgeyi Türkiye’ye teslim edeceksiniz. Biz buranın güvenliğini sağlarız. Biz güvenli bölgeyi, tampon bölgeyi sizlerle yönetiriz, sıkıntı yok. Ama biz bu bölgeyi koalisyon güçlerine terk edemeyiz. Bizim güvende yaşamamız lazım.

PUTİN İLE SOÇİ’DE GÖRÜŞECEĞİM

Kısa bir süre önce Sayın Putin ile malum Moskova’da bir araya geldiğimde yine İstanbul Zirvesi’ni andık. Yine ayın 14’ünde de Soçi’de bir araya geleceğiz. Soçi’de daha önce başlattığımız zirvenin ikinci turuna başlayacağız. Yine orada da Rusya Federasyonu - Türkiye - İran üçlü olarak bu zirvemizin tekrarını yapacağız. Ayın 5’inde Washginton’da bakanımızın katılımıyla bir toplantı olacak. Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı duymak çerçevesinde bu adımları atarız. Birileri ABD’nin çekilmesini kaşıma durumunda kalıyor tabii bunlar da sürüncemede kalıyor.

  • HDP eşittir PKK
  • HDP eşittir PKK eşittir YPG eşittir PYD. Hiç sağa sola bunu saptırmanın anlamı yok. Gerçek ortada bunu zaten başlarındaki kişiler kendileri açık açık söylüyorlar. Bütün bunlarla beraber dikkat edin bunlar kongrelerinde bile ne bayrağımızı asmışlardır ne İstiklal Marşımızı söylemişlerdir. Bizim kültürümüzde, derneklerin, resmi kurumların bu tür şeylerinde İstiklal Marşı’nı okumak zillet midir? O şereftir. O şeref de şerefli olanlara yakışır. Şimdi ben her zaman bir şey söylüyorum özellikle, bizim MHP ile azami müştereklerimiz var. Ama diğerleri ile bizim böyle bir müştereğimiz yok. Diğerlerinin ise birbirleriyle inanın bırakın azami müştereklerini CHP’nin HDP ile azami müşterek olabilir ama ne İYİ Parti ile ne Saadet Partisi ile böyle bir birlikteliğinin olacağına ben ihtimal vermiyorum. Fakat çıkar hesapları onları bir araya getirmiştir.

Yeni askerlik yasası birikimi kaldıracak

(Yeni askerlik yasası) Nihai noktayı buna henüz Savunma Bakanlığımız koymadı ama 3, 6, 9, 12 gibi bir düzenlemenin üzerinde duruluyor. Özellikle 3, 6, 9’da mesela yedek subay olarak yapmadan tutun da astsubaya varıncaya kadar bütün bunların hepsinin bir değerlendirmesi şu anda yürütülüyor. Bana özet olarak verdikleri bilgilere baktığım zaman inanıyorum ki halkımızı, gençlerimizi çok daha rahatlatacak ve birikimi ortadan büyük oranda kaldıracak bir sistemi inşallah getiriyor. Kısa zamanda da bunu zannediyoruz açıklarız.

Şehirli hakları bildirgesi hazırlanmalı

Şehri oluşturan halkın da içinde olduğu bir meclisin oluşması belediyelerimizin bu noktada seçici davranmak suretiyle orada yaşayan insanlardan oluşan, zaman zaman onları bir araya getirmek suretiyle bir şehirli hakları bildirgesi hazırlamalı. Bu şehirlilerimizi kapsayan genel halklar bildirgesinden ibaret olabilir. İkincisi her şehrin özel şartlarını ihtiva eden karşılıklı sorumluluklar, haklar yer alabilir. Bu tabii Türkiye için, şehirlerimizin için, özellikle de büyük şehirlerimiz için çok önemli bir adım olacaktır.

Başakşehir’le övünüyorum

(Süper Lig’le ilgili değerlendirmeleri) Buralarda bir egemen mantık olmasın dedik. Onun için de Türkiye’de futbolu ülkemizin dört bir yanına altyapı noktasında eşit oranda dağıtalım. Sonuçta Süper Lig’de oynayan takım sayısı 18. Belli takımlar var ki, belli ağırlığı olan takımlar. Takımlar biraz da seyirci potansiyeliyle anılıyor. Onlar da o seyirciyi yakaladığı için de. Başakşehir çok çok başarılı gidiyor. Onunla övünüyorum. Belediye başkanlığım döneminde kurduk. Buralara kadar geldik.

FETÖ elebaşına tapanlar var

  • Teröristbaşı Fetullah Gülen’in Pensilvanya’da yaşadığını ve verilmesini defalarca istediklerini anlatan Erdoğan şöyle devam etti: Artık başka şüpheler devreye girdi. Orada FBI devrede. Bazı çalışmalara bizler de tanık olduk. Temenni ederim ki buradan artık bir karar çıkması sağlanabilir. Bunların Kongre’de ayakları var.
  • DAHA YAPILACAK ÇOK OPERASYON VAR
  • FETÖ’ye gönül veren vatandaşlarımız hala bu hassasiyeti anlamamalarını anlamak mümkün değil. Bunlar adeta tapıyorlar, sıkıntı burada. Yani bunu müceddit ilan ediyorlar, haşa neredeyse ulûhiyet yüklüyorlar. Belki bize ağır olacak, zor olacak ama bunu söylemek zorundayız. Buna hala körü körüne inanan, arkasından giden, haşa tapan insanlar gerçekleri öğrensinler, takip etsinler ve ‘acaba’ sorusuna onlar cevap arasın. Biz FETÖ olayına 2010’dan sonra tam manasıyla vakıf olabildik.
  • GEZİ’NİN ARKASINDA SOROS VARDI
  • Biz bunların bu şekilde ihanet içinde olmasını doğrusunu hiç düşünmedik. Daha yapılacak çok operasyon var. Devletin içinde, kurumlarda, polisimizde, askerimizde, her yerde var, var oğlu var. Bu adeta metastaz yapmış. Bu sorgulamayı ilerlettikçe, ABD’dekiler zora giriyor. Biraz daha bizim yanımıza kayıyorlar. Dünyadaki birçok ülkede bunların lider pozisyonundakilerini teslim etmeye başladılar. Mesela Azerbaycan’da sağ olsun Aliyev kardeşim bize teslim etti. Yine Kosova’da öyle. Şimdi Soros neyle anılıyor, parasıyla anılıyor. Adam parasıyla ülkelerde darbe yapıyor. Bizim Gezi olaylarının arkasında yine o var. Bunu söyleyince birileri bunu farklı yerlere kanalize ettiler. İlla Soros’un aktif olması şart değil, bunun maşaları var. O maşalara karşı Türkiye’de savcılık harekete geçince birileri rahatsız oluyor.

Boğaz zirvesi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Vahdettin Köşkü’nde, kahvaltıda bir araya geldi. Görüşme için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Kısıklı’daki konutlarından Vahdettin Köşkü’ne geçti. Erdoğan’ın ardından Ürdün Kralı 2. Abdullah ile eşi Rania el Abdullah da köşke geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile eşi Rania el Abdullah’ı kapıda karşıladı. Saat 11.30 sıralarında başlayan görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Cemal Kaşıkçı
#Cinayet
#Suudi Arabistan
5 yıl önce