|

Bebek katili Netanyahu

Terör devleti İsrail’in Başbakanı Netanyahu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sarf ettiği küstah sözlere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu cevap verdi. Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanımıza iftiralar atmak istiyor, haddini de aşıyor. PKK ile Netanyahu’nun ortak özelliği var. İkisi de bebek katili” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/12/2018 Salı
Güncelleme: 02:52 - 25/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Tunus'ta, Tunuslu mevkidaşı Humeys el-Cihinavi ile Dışişleri Bakanlığı binasında bir araya geldi. Çavuşoğlu, basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Netanyahu'nun açıklamaları hakkında ise sert ifadeler kullandı.

PKK’YA KARŞI SEMPATİSİ VAR

  • İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklamalarını da değerlendiren Çavuşoğlu, “Netanyahu son günlerde çok huzursuz çünkü Suriye’yi bölemeyeceğini anladı. Ve Netanyahu’nun son zamanlarda PKK terör örgütüne karşı büyük bir sempatisi var. Çünkü PKK/YPG aracılığı ile Suriye’yi bölmek istiyorlardı ve planları suya düşünce huzursuz olmaya başladılar ve dikkat ederseniz sürekli sözde, Kürt kardeşlerimizin isimlerini kullanarak Cumhurbaşkanımıza iftiralar atmaya çalışıyor haddini de aşıyor” dedi.

HER İKİSİ DE KATİL

İsrail ve PKK’nın bölgeleri bölmek için işbirliği yaptığını gördüklerini belirten Çavuşoğlu, “
PKK ile Netanyahu’nun başka bir ortak özeliği var, her ikisinin de bebek katili olmasıdır
” ifadelerini kullandı.

SUUDİ ARABİSTAN’IN CEVAP VERMESİ GEREKİYOR

Toplantıda Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine de değinen Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’de konu hakkında yürütülen soruşturmanın derinleştiğini kaydetti. Suudi Arabistan’ın yürüttüğü soruşturmayı Türkiye ve dünya kamuoyu ile paylaşması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı’yı öldürenlerin de, Kaşıkçı’nın ölüm emrini verenlerin de Suudi Arabistanlı olduğunun altını çizdi. Suudi Arabistan hükümetinin cinayette yerel işbirlikçileri olduğunu söylemesine rağmen Türkiye’ye hala bir isim vermediklerini belirten Çavuşoğlu, "Bu sorulara cevap verecek olanlar da şu an Suudi Arabistan’da” dedi.


  • Kardeş ülkelerde barış istiyoruz
  • Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konuları da ele aldıklarını belirten Çavuşoğlu, “Gerek bu bölgede Libya olsun diğer konular bizim bölgemizde Suriye Irak, Yemen gibi konuları da samimi bir ortamda kardeşimle değerlendirdik. Bizim zaten Tunus’la Türkiye olarak bu konulardaki düşüncelerimiz tamamıyla örtüşüyor, bizim tek isteğimiz var bu kardeş ülkelerimize bir an önce barışın, istikrarın ve huzurun geri gelmesidir” dedi. Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi ise, "Sayın Çavuşoğlu ile Türkiye ve Tunus olarak, görüşleri, eğilimleri, coğrafi veya ideolojik konumları ne olursa olsun, Libyalıları ayırım gözetmeksizin aynı müzakere masasında bir araya getirme konusunu değerlendirdik" dedi.

#Mevlüt Çavuşoğlu
#İsrail
#Binyamin Netanyahu
#Katil
#PKK
5 yıl önce