|

Bedelliye kalıcı çözüm geliyor

Başbakan Binali Yıldırım bedelli askerlik bekleyen yüzbinlere müjde verdi: Yeni hükümet bu konuyu öncelikli olarak ele alacak. Tarafların görüşleri alınmak suretiyle kalıcı bir düzenlemeye gidilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/06/2018 Cuma
Güncelleme: 04:13 - 15/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldıırm
Başbakan Binali Yıldıırm

Başbakan Binali Yıldırım, TRT Haber’de Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül’ün de aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. 24 Haziran seçimleri, Kandil operasyonu ve bedelliye kadar bir dizi konuda önemli açıklamalar yapan Yıldırım, özetle şunları kaydetti:

* BEDELLİ ASKERLİK

Bu konuda çokça açıklama yaptık, bizim bu konuda bakışımız çok net. 5 milyondan fazla askerlik çağına gelmiş genç var. Kimisi 30 yaşında kimisi 20 yaşında ama sorunlu. Yılda 350 bin genç asker olabiliyor. İşin adını bedelli koymak da yanlış. Öyle bir çalışma yapıyoruz ki bu mesele artık konuşulmasın. Yeni hükümet bu konuyu öncelikli olarak ele alacak, sorunun kaynağı ve büyüklüğü belli, tarafların görüşleri alınmak suretiyle kalıcı bir düzenlemeye gidilecek. Toplumsal beklenti görülmüş vaziyette.

* TERÖRLE MÜCADELE

Türkiye Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı ile terörü kaynağında yok etme yönünde ciddi bir tecrübe kazandı. Bugün Suriye ile aşağı yukarı 250 kilometrelik bir sınırımızı kontrol altına aldık.1365 kilometrelik sınır uzunluğundan bahsediyoruz. Biz önceden de Kuzey Irak’a operasyonlar yapıyorduk, şimdi sahada temizlik yaparak, emniyete alarak bir çalışma yapıyoruz.

* KANDİL OPERASYONU

Kandil operasyonu Türkiye’nin güvenlik meselesidir. Operasyonlar seçime endeksli değildir. PKK ile mücadelede İran bizimle işbirliğine hazır. Biz gerek FETÖ, gerek PKK, Türkiye’nin bekası meselesi olarak görüyoruz. Terörün komşu ülkelerde ülkeyi yok ettiğini gözümüzle görüyoruz. Terör, hala Türkiye’nin önemli bir gündem maddesi. Muhalafetin cumhurbaşkanı adayları, terörle mücadele konusunda önemli bir söylem ortaya koymuyorlar.


* CHP-HDP İŞBİRLİĞİ İÇİNDE

Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmek ne oluyor. Ciddiyetsizlik diz boyu gidiyor. CHP ile HDP arasında işbirliği var. Öyle bir şey olmasa teröre ve terör destekçilerine karşı aslanlar gibi çıkıp bağıran çağıran kaç tane parti var, Milli İttifak dışında var mı? Bu konunun vazgeçilmez bir beka meselesi olduğunu biliyoruz. Türkiye üzerinde emperyal bir oyun var, güney sınırımızda. Bu plan terör devleti kurarak Türkiye’yi terbiye etme planıdır, pasifize etme planıdır.

* ÇÖZÜM PKK’YI BİTİRMEK

Kürt vatandaşlarımız üzerinden oynanan oyuna dur diyeceğiz. Kürtlerin en büyük sorunu PKK’dır. Çözüm bu PKK terör örgütünü bitirmektir. Aramıza husumet sokan bunlardır. Türk’ü de Kürdü de gözünü kırpmadan öldüren bunlardır. Bunların üst aklı dışardadır, bellidir.

  • Daima bir ve beraber olacağız
  • Yıldırım, yayımladığı Ramazan Bayramı mesajında da "Ülkemizin emniyeti, güveni ve huzuru adına yürüttüğümüz ve son dönemde çok önemli mesafeler aldığımız terörle mücadeleyi, bölgemizi terörden tamamen arındırıncaya kadar sürdürmekte kararlıyız. Proje terör örgütleri ve onların taşeronu olan şer mihraklar bizi hiçbir zaman dize getiremeyecekler. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, kimseyi tek tip düşünmeye yaşamaya zorlamayacağız. Daima bir ve beraber olacağız. Daima hakikatin peşinde olacağız" ifadelerini kullandı.

Abd bayrağı kurtarmaz

Adil Öksüz 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin önemli isimlerinden biri. Ne yazık ki o kargaşada FETÖ elemanları sayesinde yurt dışına kaçışı sağlandı. Zaman kaybetmeden kendisinin iade edilmesiyle ilgili Alman hükümetine resmi müraacatta bulunduk, henüz cevap gelmedi, bu olabilir anlamına geliyor. Bu konuda Alman makamlarıyla Adalet Bakanlığımızın teması devam ediyor, bu işin peşindeyiz. ABD’de Adil Öksüz’ün yakınları ABD Bayrağı öpüyorlarmış, bunları ABD bayrağı da hiçbir şey de kurtaramaz. Eninde sonunda hesap verecekler, dünya onlara dar gelecek. FBI’ın yaptığı soruşturma FETÖ terör örgütünün ABD’de yaptığı kara para aklama işlemleriyle ilgili, Türkiye’den hayır için nasıl oraya hortumlandığı tespit edildi. Biz bunların sorulşturulmasını, teröre para aktarıldığını bildirdik, onlardan dolayı bu soruşturma yapılıyor.

Millet asla müsade etmez

Cumhurbaşkanı adayları teröre değinmiyorsa, es geçiyorsa bunun normal karşılanmasını kimse beklemesin. Gerek CHP’nin adayı gerek diğer adaylar malesef meydanlarda terörle mücadele konusunda kararlı bir söylem ortaya koyamıyorlar. Biz PKK karşıyız desinler, ben bunu HDP’den beklemem, HDP PKK’nın tamamen esareti olan bir partidir. Bir etnik siyasetle ayakta kalmaya çalışıyor. Adı terör örgütüyle anılmayacak, bu yasamıza aykırı, devlet geleneklerimize aykırı. Bu çıkmaz yol, yine hukuki sorunlarla baş başa kalacaklar. Millet buna müsaade etmez.

#Binali Yıldırım
#Bedelli Askerlik
6 yıl önce