|

Bedirhan 1 yaşında

PKK’nın saldırısında annesiyle birlikte şehit olan Bedirhan Mustafa bebek, yaşasa 1 yaşına basacaktı. Şehit oğlunun mezarını balonlarla süsleyen acılı baba Serkan Karakaya, “Oğlum doğum gününü en güzel yerde kutluyor. Cennetteki ilk yaşı kutlu olsun” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 20/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:08 - 20/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Şehit düşen Bedirhan Mustafa bebeğin ilk doğum günü mezarı başında kutlandı.
Şehit düşen Bedirhan Mustafa bebeğin ilk doğum günü mezarı başında kutlandı.

Hakkari Yüksekova'da PKK'lı teröristlerin 31 Temmuz'daki hain saldırısında annesi Nurcan Karakaya ile birlikte şehit düşen Bedirhan Mustafa bebeğin ilk doğum günü mezarı başında kutlandı. Baba Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, ailesiyle Sivas Şarkışla'daki mezarlığa geldi. Oğlunun mezarını balonlarla süsleyen acılı baba ve yakınları, onun çok sevdiği oyuncaklarını da doğum günü hediyesi olarak mezarının üzerine bıraktı.


O EN GÜZEL YERDE

“Cennetteki ilk yaşı kutlu olsun. Peygamber Efendimizle, meleklerle ve diğer aziz şehitlerle birlikte cennette ilk yaşını kutluyor. Birlikte kutlasaydık daha güzel olurdu ama Rabbim böylesini hayırlı kılmış, böylesini kaderimize yazmış. Oğlum doğum gününü en güzel yerde kutluyor” diyen Karakaya, eşi Nurcan ve oğlu Bedirhan Mustafa'ya yazdığı şiir ve mektupları da mezar taşlarına astı.

'MİNİK ŞEHİTSİN'

Karakaya mektupta şu ifadelere yer verdi: “Ey oğlum, can oğlum, sen daha 9 aylıkken Rabbim seni yanına çağırdı. Seni şehadetiyle onurlandırdı. Bize de hem acıyı, hem gururu verdi. Üzülme, sen minik şehitsin. Annen ve bana iyi bak. Bedirhan Mustafa'm, kendisi küçük, yüreği kocaman bebeğim, cennetin bahçelerindeki annen ve meleklerle olan ilk yaşın kutlu olsun. Kavuşmak dileğiyle.”

#Bedirhan
#Şehit
6 yıl önce