|

Bekir Bozdağ: Tahkikat başlatıldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaklaşık 50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin sızdığı iddiaları hakkında gerekli tahkikatın adli ve idari boyutuyla başlatıldığını söyledi.

Yeni Şafak
10:24 - 6/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:18 - 6/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gündeme ilişkin açıklama yaptı. Bozdağ'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Bu mızrak çuvala sığmaz söylenen sözün Türk toplumunun ahlaki değerleri ile ana muhalefet partisinin liderinin ağzına yakışacak sözler olmadığını herkes görüyor. Kabın içinde ne varsa o yansıyor dışarı. Umarız bu yanlıştan döner, yanlışta ısrar etmez.



Bu konu sadece Sema Ramazanoğlu'nun konusu değil herkesin konusudur. Sayın Kılıçdaroğlu kirli bir dille saldırmıştır. Herkesin bu kirli dili eleştirmeleri gerekir. Bunu partizanlık ya da başka saiklerle görmezlikten gelmemeleri gerekir.



Vatandaşlıktan çıkarmada yeni çalışma


Türkiye'de vatandaşlıktan çıkarma ile ilgili düzenleme kanunda yer almaktadır talep üzerine vatandaşlıktan çıkma yabancılar ve vatandaşlığı kaybetme kuralları vardır. Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklaması yeni bir kuralı öngörüyor. Gerekli çalışmalar yapılacaktır.



"Tahkikat başlatılmıştır"


Nereden, nasıl sızdı bilmiyorum ama rakamlara baktığınız zaman 50 milyon civarında. Bu, Türkiye'deki seçmen sayısına yakın. Bildiğiniz gibi YSK, seçmenlere ilişkin bilgileri siyasi partilerle de paylaşıyor. O nereden sızdı, nasıl sızdı bunun araştırılması, tahkik edilmesi, üzerinde durulması lazım. Öyle zannediyorum ki dün bu haberlerin çıkmasından sonra gerekli tahkikat hem adli boyutuyla hem idari boyutuyla başlatılmıştır..




#Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
#Bekir Bozdağ
8 yıl önce