|

Belediye başkanına kurşun

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, makamında sağ bacağından vuruldu. Silahlı saldırıyı gerçekleştiren Çağdaş Y., “Belediyenin ihalelerini almak istedim, kabul etmeyince vurdum” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:03 - 16/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

Bursa'nın merkez ilçesi Kestel'in Belediye Başkanı Yener Acar dün makamında silahlı saldırıya uğradı. İddiaya göre, arsa ve fidan alıp satan Çağdaş Y, görüşmek için Acar'ın makamına gitti. Daha önce belediyenin ihalelerini almak isteyen ve çay ocağı işletmek için arsa tahsisi talebinde bulunan ancak olumsuz cevap alan Çağdaş Y. ile Acar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Çağdaş Y, tabancayla Acar'a ateş etti. Sağ bacağından yaralanan Acar'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.



SİNİRLENİP ATEŞ ETTİM




Eski DSP İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Çağdaş Y (32), gözaltına alındı. İfadesinde pişmanlık duygularını dile getiren Çağdaş Y.'nin, “Ailecek görüşüyoruz. Kendisinden fidancılık için yer talebinde bulunduk. Olumlu sonuç alamadım. Bu sabah görüşmek için belediyeye gittim. Sinirlenip önce bacağına bir el ateş ettim. Sonra da havaya sıkıp kaçtım” dediği öğrenildi.



#Yener Acar
#Kestel Belediye Başkanı
#Çağdaş Y
9 yıl önce