|

Belediyelere terör baskını

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen terör soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, HDP’li belediyelere operasyon başlattı.

Haber Merkezi
04:00 - 22/10/2019 Salı
Güncelleme: 01:50 - 22/10/2019 Salı
Yeni Şafak
Kayapınar Belediyesi
Kayapınar Belediyesi

Hakkındaki terör soruşturmaları kapsamında “terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından 19 Ağustos’ta İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı ile Kayapınar Belediye Başkanı Kezban Yılmaz, Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz ve Kocaköy Belediye Başkanı Rojda Nazlıer için yakalama kararı çıkarıldı. Gözaltına alınan HDP’lilerden Mızraklı ve Nazlıer’in Jandarmada, Yılmaz ile Ayaz’ın Emniyetteki sorguları sürüyor.

  • ***
  • ***
  • ***

YİNE O PROVOKATÖR

Belediye binalarındaki aramanın ardından, HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz ortamı provoke etti. Van’da polisin kolunu ısıran, Diyarbakır’da da polise tekme atan HDP’li Aydeniz, Kayapınar Belediyesi önüne gelerek bu kez de polislere hakaret etti. Polis amiri, kendilerine “Çetesiniz” diyen HDP’li Aydeniz’i “Biz çete değiliz, devletiz” diyerek susturdu.

#HDP
#Terör
#Baskın
#Kezban Yılmaz
#Orhan Ayaz
#Rojda Nazlıer
#A. Selçuk Mızraklı
4 yıl önce