|

Belediyelere üç koldan soruşturma

Hükümet, terör örgütüne destek veren belediyeleri üç koldan mercek altına aldı. Teröre desteği tespit edilen belediye başkanları hemen görevden el çektirilecek, yerine merkezden bir isim görevlendirilecek

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:41 - 23/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Hükümet, bir yandan terörle topyekün mücadele ederken, diğer yandan yerel yönetimlerin faaliyetlerini mercek altına altı. Başbakanlık, ilgili bakanlar ve Teftiş Kurulu'nun desteğiyle yürütülen çalışmaları en üst noktada koordine ediyor. Tüm bu çalışmalar, yerel yönetimlerden terör örgütüne sağlanan insan, para ve diğer imkanların boyutunu da ortaya koyacak. İçişleri Bakanlığı da mülkiye müfettişleri vasıtasıyla yerel yönetimlerin faaliyetlerini denetliyor.



MECLİS'E GELECEK


İncelemenin bir ayağını da Maliye Bakanlığı oluşturuyor. Maliye'ye bağlı müfettişler de belediyelerin bütçelerini nasıl harcadığına ilişkin inceleme yürütüyor. Bu incelemeler sonucunda teröre belediyelerden sağlanan desteğin kesilmesi ve sorumluların yargı önüne çıkarılması için de gerekli adımlar atılacak. Bu kapsamda, yasa değişikliği Meclis tatile girmeden yasalaşacak.


Yasaya göre, teröre desteği tespit edilen belediye başkanı görevden el çektirilerek yerine merkezden bir ismin görevlendirilmesi sağlanacak.



#Soruşturma
#Teftiş Kurulu
8 yıl önce