|

"Belki de bir daha mutlu bir insan olmayacağım"

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Bakanlığım boyunca öğrendiğim dertler, sıkıntılar görevim bittikten sonra hayatım boyunca zihnimi meşgul edecek. Belki de bir daha mutlu bir insan olmayacağım" dedi.

Yeni Şafak
14:29 - 6/09/2015 Pazar
Güncelleme: 11:31 - 6/09/2015 Pazar
IHA

Ayşenur İslam, bakanlık görevini yürüttüğü dönemde katıldığı bir programda, 'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın zorluklarını anlattı. Geçen yıl Ankara'da düzenlenen programda, yürütülen faaliyetler konusunda bilgi veren İslam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını, "Biz, devletin şefkat eliyiz, kalbine kıymık batmış bütün insanları koruyan, kollayan, kucaklayan, onlarla bir şekilde irtibata geçen, derdine derman arayan insanlarımıza yardımcı olmaya çalışan bir bakanlığız. Meşakkati çok yüksek, ağırlığı çok büyük ama kendisinden bahsetmek çok zevkli bir iş" şeklinde tanımladı.



İslam, "Bakanlığa geldiğim zaman zaten ufak tefek bir kadındım, gecede 6-7 saat kadar uykum vardı. Son 1 yıl içerisinde tam 10 kilo verdim, hala veriyorum. Nereye kadar gidecek bilmiyorum. Uyku süresi de 4-5 saate kadar düştü. Bundan üzüntü duymuyorum. Sadece bakanlık görevinin insana yüklediği yükün neye mal olabildiğini göstermek için bunu söylüyorum. Belki bakanlığım boyunca öğrendiğim dertler, sıkıntılar, çare olmaya çalıştığımız işler, benim bu görevim bittikten sonra hayatım boyunca zihnimi meşgul edecek. Belki de bir daha hayatım boyunca mutlu bir insan olmayacağım diye düşünüyorum. Böyle bir yük ve meşakkat ama mutlaka yapılması gereken bir iş, şefkat ve sevgiyle yapılması gereken bir iş. Bu işin fıtratı böyle" ifadelerini kullandı.



Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den görevi 25 Aralık 2013'te devralan Ayşenur İslam'ın yaklaşık 20 ay süren bakanlık görevi süresince önemli çalışmalara imza atıldı. İslam döneminde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde bulunan kadın, çocuk, yaşlı, engelli, gazi, şehit yakınları ve sosyal yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik önemli proje ve politikalar üretildi.



Ayşenur İslam, geçici hükümetin kurulmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini, 'Cumhuriyet tarihinin başörtülü ilk bakanı' olan Ayşen Gürcan'a devretmişti.

#Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam
#Ayşenur İslam
#Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
9 yıl önce