|

Berat Albayrak açtığı davayı kazandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, 2014 yılında hakkında açıklama yapan eski CHP Milletvekili Sirmen ve Sirmen'in açıklamalarını yayınlayan Kocaeli'ndeki iki yerel gazete yetkilisine,açtığı manevi tazminat davasını kazandı.

Yeni Şafak
16:12 - 1/07/2016 Friday
Güncelleme: 13:16 - 1/07/2016 Friday
AA
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak  30 bin liralık tazminat davasını kazandı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak 30 bin liralık tazminat davasını kazandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2014 yılında hakkında açıklama yapan eski CHP Milletvekili Sefa Sirmen ve Sirmen'in bu açıklamalarını yayınlayan Kocaeli'ndeki iki yerel gazete yetkilisine, kişilik haklarının zedelendiği gerekçesiyle açtığı manevi tazminat davasını kazandı



İstanbul 12. Asliye Hukuk Mahkemesindeki karar duruşmasına, davacı Berat Albayrak ve davalı taraflar katılmazken, tarafları avukatları temsil etti. Beyanı sorulan davacı Albayrak'ın avukatı Hatice Özay, davanın kabulüne karar verilmesini istedi.



"Yayın basın özgürlüğü kapsamındadır"


Davalı Koga Kocaeli Gazetecilik A.Ş avukatı Sibel Gökçe ise, müvekkili gazete tarafından milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapmış, kamuoyunca tanınan bir kişinin konuşmasının gazetede herhangi bir yorum katılmadan yayınlandığını belirterek, "Yapılan yayın basın özgürlüğü kapsamında, anayasa güvencesi altındadır. Davanın reddini talep ederiz" dedi.



Davalı eski milletvekili Sefa Sirmen'in avukatı Tuğçe İnal da, "Dava konusu olay, delilleri olan bir hususun dile getirilmesinden ibarettir. Bu nedenle davanın reddini talep ederiz." savunması yaptı.



Davayı karara bağlayan mahkeme, davanın kısmen kabulüne karar vererek, davalılardan Sefa Sirmen, Etik Gazetecilik A.Ş. ve Koga Kocaeli Gazetecilik A.Ş'den 10'ar bin lira olmak üzere toplam 30 bin liralık manevi tazminatın, haberlerin yayınlandığı 11 Ocak 2014 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte alınıp davacı Albayrak'a ödenmesine hükmetti.



Mahkeme, aynı dava konusu yazı nedeniyle gazetelerin internet siteleri olan, "bizimkocaeli.com.tr" ve "ozgurkocaeli.com.tr"nin de tazminata mahkum edilmesi talebini ise, manevi tazminatın bölünmezliği ilkesi gereğince reddetti.



Sirmen cezaevine girmişti


Tazminata mahkum edilen Sefa Sirmen, İzmit Gaz A.Ş. (İzgaz) şebekesinin yapılmasında görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti. Bu cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından Sirmen, 24 Haziran'da Kocaeli T Tipi Cezaevi'ne konulmuştu.



#Berat Albayrak
#Sefa Sirmen
#Kocaeli
8 years ago