|

Berlin'e nota

Almanya’da artan cami saldırıları Ankara’yı harekete geçirdi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ne elden bir nota verildiğini açıkladı. Bozdağ, “Biz bu saldırılardan büyük bir endişe duyuyoruz. Büyük bir riskle karşı karşıyayız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/03/2018 Salı
Güncelleme: 02:04 - 13/03/2018 Salı
Yeni Şafak
 Başbakan Yardımcısı Bozdağ
Başbakan Yardımcısı Bozdağ

Bakanlar Kurulu dün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı 4 saat sürdü. Toplantıda, terörle mücadele, Zeytin Dalı Harekatı, Avrupa’da Türk camilerine yönelik PKK saldırıları, Türkiye-ABD ilişkileri ve Suriye’de yaşanan gelişmeler başta olmak üzere önemli gündem maddeleri ele alındı. Toplantı sonrasında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ardından soruları cevapladı. Almanya’da camilere yönelik saldırılarla ilgili soru üzerine Bozdağ, saldırılardan büyük endişe duyduklarını ifade etti. Bozdağ şunları kaydetti: “Biz bu saldırılardan büyük bir endişe duyuyoruz. Biz buradan Alman hükümetine diyoruz ki, bu suçları işleyen suçlular kimse, bunları yakalamak, yargı önüne çıkarmak ve hak ettikleri cezayı almalarını sağlamak Alman devletinin, hükümetinin görevidir."

IRAK’A HAREKAT SİNYALİ

"Maalesef bugüne kadar Türklere dönük eylemleri gerçekleştirenlerin çok büyük kısmı tespit dahi edilemedi. Bugün Dışişleri Bakanlığımız, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Kendisine gerekli uyarılar yapıldı ve elden de Almanya’nın Ankara Büyükelçisine bir nota verilmiştir. Türkiye burada olup bitenlerin yakından takipçisi olmaya devam edecektir.”

Kuzey Irak’a planlanan terör operasyonu ile ilgili soru üzerine Bozdağ, “Irak hükümeti ile yapılan görüşmeler olumlu geçmiştir. Irak hükümeti de terör örgütüne karşı Türkiye ile bir anlayış birliğine varmıştır. Bu anlayış birliği çerçevesinde, terörle mücadele Irak tarafında da kararlı bir şekilde devam edecektir. Ancak bir harekat olursa, ne zaman olacak, o harekat başladığında hep beraber göreceğiz.” ifadelerini kullandı. Bozdağ’a Türkiye ile ABD arasında kurulan ‘ortak mekanizma’nın ilk toplantısında alınan kararlar soruldu. Bozdağ şu karşılığı verdi: “Müzakere sonucunda belli bir noktaya gelinmiştir. Türkiye’nin tutumu çok nettir. Burada bir anlayış birliği sağlanamazsa Türkiye burayı temizlemekte kararlıdır”

#Bekir Bozdağ
#Almanya
#PKK
6 yıl önce