|

Beykoz'da yaşanan vahşete tahliye

İstanbul Beykoz'da park yeri nedeniyle tartıştığı oto tamircisi Hüseyin Aktürk'ü defalarca bıçaklayarak yaralayan Mehmet Ali Sadıkoğlu, "silahla kasten yaralama" ve "silahla tehdit" suçlarından 9 yıl 6 aya kadar yargılandığı davanın ilk celsesinde tahliye edildi. İkinci celsede ise hakkında adli kontrol kararı uygulandı.

Yeni Şafak
11:32 - 22/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:44 - 22/11/2018 Perşembe
IHA
Tartıştığı araç sürücüsünü bıçaklayan değnekçi için yeni karar verildi.
Tartıştığı araç sürücüsünü bıçaklayan değnekçi için yeni karar verildi.

Beykoz'da park yeri nedeniyle tartıştığı oto tamircisi Hüseyin Aktürk'ü bıçaklayarak yaralayan Mehmet Ali Sadıkoğlu'nun "silahla kasten yaralama" ve "silahla tehdit" suçlarından 3 yıl 6 aydan 9 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İlk celsede tahliye edildi

Beykoz 5'inci Asliye Ceza Mahkemesindeki görülen davanın ikinci celsesine tutuksuz sanık Mehmet Ali Sadıkoğlu ve avukatları katıldı. Mahkeme hakimi, sanığın davanın bir önceki celsesinde tahliye edildiğine ilişkin cezaevinden yazı geldiğini tutanağa geçirdi.

Sanık Mehmet Ali Sadıkoğlu, olayın müştekinin haksız tahrikleri sonucunda meydana geldiğini söyledi.

İkinci celsede adli kontrol kararı çıktı

  • Aktürk'ün yüz bölgesinde tarif edilen lezyonların yüzünde sabit iz oluşturup oluşturmadığının tespiti için Beykoz Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne sevk edilmesine karar veren mahkeme, 7 Eylül'de görülen ilk celsede tahliye edilen sanık Mehmet Ali Sadıkoğlu hakkında yurt dışı yasağı koyarak adli kontrol kararı verdi.

İddianameden

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şikayetçi Hüseyin Aktürk'ün olay günü Kavacık mezarlığı karşısında bulunan boş kermes alanında park halinde buluna aracını çıkarmak için dubaları çektiği esnada Beykoz Belediyesi'ne ait simit arabasını çalıştıran Mehmet Ali Sadıkoğlu'nun, tartışma sonucu Aktürk'ü vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladığı, tekme ve yumruk atarak darbettiği aktarıldı.

Sadıkoğlu'nun bu şekilde üzerine atılı "silahla kasten yaralama" ve "silahla tehdit" suçlarından 3 yıl 6 aydan 9 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.



#Beykoz
#Kavacık
5 yıl önce