|

Beypazarı'nda asayiş toplantısı

Dağlıca'da 16 askerin şehit edilmesi nedeniyle gergin bir gece geçiren ve provokatörlerin işçilere saldırdığı Ankara'nın Beypazarı İlçesi'nde asayiş toplantısı düzenlendi.

Yeni Şafak
18:55 - 8/09/2015 Salı
Güncelleme: 15:56 - 8/09/2015 Salı
DHA

Gecede, terörü lanetlemek üzere ilçedeki gençlerinin düzenlediği araç konvoyu sonrası Güneydoğu'lu vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Zafer Mahallesi'nde meydana gelen kavga ve sonrasındaki sabah 05.00'e kadar süren olaylarda 2'si polis 9 kişi yaralandı.



Güneydoğu illerinden yıllar önce Beypazarı'na gelip yerleşen bir çok vatandaş, bugün araçlarıyla ilçeden ayrıldı.


Yeni olayların olmaması için Beypazarı Kaymakamlığı tarafından Beypazarı Halkevi toplantı salonunda istişare ve huzur toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kaymakam Suat Seyitoğlu, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazan Çalım, Beypazarı Emniyet Müdürü, Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdür Yardımcıları, Ticaret Odası Başkanı, Ziraat Odası Başkanı, İlçe Tarım Müdürü, Bostancılar Oda Başkanı, Çiftçiler, Siyasi Parti ilçe Başkanları, Diğer oda başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Beypazarı'nın bir kültür şehri olduğunu, Ankara'nın incisi bir ilçe olmasına rağmen ilçenin ötesinde bir turizm şehri olduğunu ve 5-10 milyon kadar insana hitap ettiğini, söyledi. Beypazarı'nın aynı zamanda tarım şehri de olduğunu, büyük bir ihracat potansiyeline sahip olduklarını belirten Kaymakam Seyitoğlu, "Şehitlerimiz bizler için önemli bir değer. Burada yaşayan insanlar olarak bizler bu acıyı yürekten hissediyoruz. Bu acı yüreklerimizi dağlıyor. 25 yıldır Güneydoğu'dan gelen insanlarımız Beypazarı'nda çalışıyorlar. Hatta Beypazarı'nın değişik mahallelerinde yaşıyorlar. Son zamanlardaki terör olayları dün itibariyle halkımız duygusal tepkisini ortaya koymuştur. Buna bizim diyecek bir şeyimiz yok. Ama Türkiye hukuk devletidir. Bu kardeşlik duygusunu yüce tutmamız gerekiyor" dedi.



Kaymakam Suat Seyitoğlu, ilçedeki vatandaşların düşüncelerini dinleyip, almaları gereken tedbirlerin neler olduğunu, vatandaşlara neler düştüğünü ve bu kardeşliği devam ettirmek için yapılması gerekenleri duymak için bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.



Belediye Başkanı ve bazı vatandaşlar da toplantıda düşüncelerini dile getirdiler. Tarımla uğraşan çiftçilerin giden işçilerden sonra tarlada ürünün durmayacağı, işçi sorununun nasıl giderileceği konularında endişeler dile getirildi. Toplantı alınan notlarla sona erdi.



#beypazarı
#provokasyon
#toplantı
9 yıl önce