|

Bezmialem farkı tercihlere yansıdı

Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin tanıtım döneminde gördüğü yoğun ilgi, tercihlere de yansıdı. Tercih edilme nedeninin akademik kadro, uygulamalı eğitim ve eğitim olanakları rol oynadı.

Haber Merkezi
04:00 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:59 - 15/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Bezmialem, bu yılki yerleştirme sürecinde 495 kontenjandan 474’ünü doldurdu.
Bezmialem, bu yılki yerleştirme sürecinde 495 kontenjandan 474’ünü doldurdu.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi, tercih edilirlikte ve yerleştirme oranlarında yüzde 100’e yakın seviyeyi yakaladı. Bezmialem, bu yılki yerleştirme sürecinde 495 kontenjandan 474’ünü doldurdu. Ek yerleştirme döneminde ise Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Odyoloji, Sağlık Yönetimi bölümleri yeni öğrencilerini bekliyor.

DÜNYA STANDARTINDA EĞİTİM

Uzman akademisyen kadrosu, eğitim ve araştırma imkânları ile sağlık alanında ilklerin üniversitesi olmayı başaran Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, doktora, yüksek lisans, lisans ve ön lisans programlarında, teorik ve pratik anlamda donanımlı sağlık personelleri yetiştiriyor. Ayrıca, Derece Bursu, Akademik Başarı Bursu ve Sporcu Bursu gibi çok çeşitli burs imkânları da sunuyor. ABD’nin sağlık alanında önde gelen üniversitelerinden Johns Hopkins Üniversitesi başta olmak üzere uluslararası üniversite iş birlikleri ile de öğrencilerini yurtdışında eğitim imkânı ile buluşturuyor. Öğrencilerin sosyo-kültürel ve sportif açıdan gelişimini sağlamayı amaçlayan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nde, Türkiye’de ilk kez kurulan Kanserle Yaşam ve Dayanışma Kulübünden Yelken Kulübüne kadar 32 farklı öğrenci kulübü bulunuyor.

TEORİK BİLGİYİ DESTEKLEYEN UYGULAMALI EĞİTİM İMKÂNI

OSCE Salonları ve Beceri Laboratuvarı, öğrencilere, gerçek hastalarla karşılaşma öncesi, her türlü senaryoya göre hazırlanmış laboratuvarlarda mankenler üzerinde çalışma imkânı sunuyor. Öğrencilerin mezun olmadan hastane ortamını deneyimleyecekleri, dünya standartlarına uygun, tam donanımlı 13 yapılandırılmış klinik muayene istasyonu ve öğrenci polikliniğine sahip olan OSCE ve Beceri Laboratuvarı, öğrencilerin el becerilerinin gelişmesi için büyük avantaj sağlıyor.

#​Bezmialem Vakıf Üniversitesi
#Tercih
6 yıl önce