|

Binali Yıldırım görevini Celal Adan'a devir etti

TBMM Başkanlığı'ndan istifa eden Binali Yıldırım, görevini en yaşlı üye olan MHP'li Celal Adan'a teslim etti. Binali Yıldırım, "TBMM Başkanlığından dün itibari ile çekildim. Görevi bugün Celal Adan'a devrediyorum. Gönlüm rahat" dedi.

Yeni Şafak
08:59 - 19/02/2019 Salı
Güncelleme: 12:02 - 19/02/2019 Salı
Yeni Şafak
Binali Yıldırım - Celal Adan
Binali Yıldırım - Celal Adan

TBMM Başkanlığı görevinden ayrılan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım görevi en yaşlı TBMM Başkan vekili sıfatıyla Celal Adan'a devretti.

TBMM Başkanlığı makamında gerçekleştirilen devir teslim töreninde bir konuşma yapan Yıldırım, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler sebebiyle 12 Temmuz 2018'den bu yana sürdürdüğü TBMM Başkanlığı görevinden dün itibarıyla çekildiğini belirtti.

Yeni Meclis Başkanı seçilene kadar TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Celal Adan'a görevi devrettiğini aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Geçen 7 aylık süre içerisinde TBMM'nin yeni dönemine uygun şekilde uzlaşmayı esas alan, daha az münakaşa, daha fazla uzlaşma prensibiyle bütün gruplarla uyum içerisinde çalışmaya gayret ettim. Bugün görevi bırakırken gönlüm rahat. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle, ülkemizin Kurtuluş Savaşı'nı yönetmiş, vesayete ve darbelere rağmen güçlenerek bugünlere gelmiş milli iradenin tecelli ettiği Meclisimiz, bundan sonra yürütme ile yasama arasındaki ilişkilerin daha net belirlendiği ve daha çok milletimizin ihtiyacı olan yasaların yapılması ve millet adına denetim faaliyetlerinin sürdürülmesi, ayrıca ülkemizin yurt dışında parlamenter diplomasiyi geliştirme yönünde temsil faaliyetlerini yerine getirmesi görevlerini ifa edecektir. Meclisin bu anlamdaki gücü daha da artmış olacaktır."

Yeni dönemde TBMM'nin çalışmalarının çok daha verimli olacağına inandığını belirten Yıldırım, "Görevi, siyasette büyük tecrübe sahibi, Türkiye'nin beka mücadelesinde gençliğinde bedel ödemiş değerli kardeşim Celal Adan Bey'e teslim ediyorum." diye konuştu.

"İstanbul ve Türkiye için bir şans"

Geçici TBMM Başkanı Celal Adan da Binali Yıldırım'ın, Türk milletinin göz bebeği, ekonominin kalbi olan İstanbul'a hizmet etmek üzere yola çıktığını vurgulayarak, "İstanbul'da yaşayan bir vatandaş olarak, yeni yolculuğunuzun, İstanbul ve Türkiye için bir şans olduğunu görüyorum." dedi.

Binali Yıldırım'ın, Türkiye'nin birliğine katkı sağlayan bir siyaset dili kullandığını anlatan Adan, Yıldırım'ın adaylığının İstanbul'a hayırlı olması dileğinde bulundu.

Şanla, şerefle dolu olan TBMM Başkanlığı görevini geçici de olsa temsil etmekten büyük onur ve şeref duyduğunu vurgulayan Adan, "Allah utandırmasın. Yolunuz açık olsun." diye konuştu.

Adan, lalenin İstanbul'un simgesi olduğunu belirterek, Yıldırım'a lale motifli porselen bir tabak hediye etti.

Binali Yıldırım, bugün hızlı trenle İstanbul'a gideceğini ve bundan sonra mesaisine İstanbul'da devam edeceğini bildirdi.

BİNALİ YILDIRIM'IN SİYASİ HAYATI


Siyasete 3 Kasım 2002 yılında AK Parti Kurucusu olarak girdi. 2002'deki genel seçimde AK Parti İstanbul Milletvekili olarak Meclis'e girdi. AK Parti hükümetlerinde 12 yıl kesintisiz Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en uzun süreli görev yapan Ulaştırma Bakanı oldu. 2014'teki yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. AK Parti'nin 3. Genel Başkanı oldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakanı olarak tarihe geçti. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk Meclis Başkanı oldu. Bu görevinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için istifa etti.








#Binali Yıldırım
#Celal Adan
#TBMM Başkanı
5 yıl önce