|

Binali Yıldırım'dan 'hendekçilere' Necip Fazıl'lı cevap

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, terör örgütüne karşı yapılan operasyonları eleştiren ve devleti katliam yapmakla suçlayan akademisyenlere Necip Fazıl'ın dizleriyle cevap verdi.

Yeni Şafak
09:41 - 20/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:05 - 20/01/2016 Çarşamba
Diğer

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım şehirleri savaş alanına çeviren sivil, asker demeden insanları hedef alan PKK terör örgütüne karşı yürütülen operasyonları

itibarsızlaştırmak için hazırlanan bildiriye imza atan bin 128 akademisyene tepki gösterdi.



Akademisyenlerin bildirisini Necip Fazıl Kısakürek'in dizeleri ile eleştiren Yıldırım "Vaktiyle Üstad Necip Fazıl bakın ne demiş 'Elin oğlu okur atomu böler. Bizimkiler okur, milleti böler' işin özeti bu. Ne zaman demiş? 1950'li yıllarda. Şimdi akademisyenlerin yaptığı da bu" ifadelerini kullandı.





Hendekçi akademisyenler


Doğu ve Güneydoğu'da adeta özerklik isyani başlatan, sivilleri bile vurmaktan kaçınmayan PKK'ya yönelik başlatılan operasyonlar bazı akademisyenleri harekete geçir

miş Türkiye'nin birçok üniversitesiden ve yurtdışından bin 128 akademisyen, skandal bir bildiriyle devleti suçlamıştı. İstanbul ve Ankara'da basın toplantısıyla bu bildiriyi duyurmuşlardı.







#Ulaştırma
#Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım
#Binali Yıldırım
#Necip Fazıl
#akademisyen
8 yıl önce