|

Bindiği aracı satsa ödeyemez: 11 bin 868 TL ceza yedi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, dur ihtarına uymayan genç ile polisler arasında yaşanan kovalamaca, ehliyetsiz gence 11 bin 868 TL ceza kesilmesiyle son buldu. Otomobil 60 gün trafikten men edilirken, kaçan sürücünün ehliyeti de iptal edildi.

Yeni Şafak
16:50 - 8/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 17:14 - 8/11/2018 Perşembe
AA
Otomobil 60 gün trafikten men edilerek yediemine çekildi.
Otomobil 60 gün trafikten men edilerek yediemine çekildi.

Fethiye'de polis ekiplerinin "dur" ihtarına uymayarak kaçan alkollü sürücü yaşanan kovalamaca sonrası gözaltına alındı.

İlçede uygulama yapan polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya başlayan bir otomobil ile ekipler arasında kovalamaca yaşandı. Ekipler ve otomobil arasında yaklaşık 30 dakika yaşanan kovalamaca sonucu Kesikkapı mahallesinde bir ara sokakta kıstırılıp yakalandı.

  • Polis merkezine götürülen Doğukan K'ye "sürücü belgesi iptal edildiği halde araç kullanmak", "ikinci kez alkolü araç kullanmak", "yetkililerin dur ihtarına uymamak", "emniyet kemeri takmamak", "drift yapmak", "tek yönlü kara yolunda ters şeritten ilerlemek", "trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmek", "kırmızı ışık ihlali" ve "araçla çevreye rahatsızlık vermek" suçlarından 11 bin 868 lira ceza kesildi.

Otomobil 60 gün trafikten men edilerek yediemine çekilirken sürücünün stajyer ehliyeti de iptal edildi.

Psikologa sevk edilen araç sürücüsü psikoteknik değerlendirmenin ardından psikoloğun vereceği sürücü olabilir raporuna tabi tutulduktan sonra raporun olumlu olması halinde 2,5 yıl sonra ehliyetini alabilecek.

#Fethiye
#Muğla
5 yıl önce