|

Biniş MEB’in kalbine girmiş

FETÖ’nün Gazi Üniversitesi yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında adli kontrolle serbest bırakılan Rektör Yardımcısı Nizami Aktürk’ün ifadesi ortaya çıktı. Aktürk, 2008 yılında Nadir Ürkmeztürk’ün, Harun Biniş ve Harun Şahin ile birlikte kendisini ziyarete geldiğini söyledi. Aktürk ziyarete ilişkin, “Ürkmeztürk bu kişileri Venero Bilişim Şirketi’nin sahipleri olarak tanıttı, sınavlar ve e-okul konusunda çalışma yapmak istediler” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:40 - 6/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
FETÖ'cü Harun Biniş
FETÖ'cü Harun Biniş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün Gazi Üniversitesi yapılanmasına yönelik soruşturmada, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nizami Aktürk’ün de arasında bulunduğu 19 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Düzenlenen operasyonda yakalanan 12 şüpheliden 6’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aktürk ise çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÜLEN LONDRA’YA TOPLANTILARA GELİRDİ

Soruşturmanın şüphelisi Aktürk’ün ifadesine ulaşıldı. İfadesinde, 1987 yılında İngiltere’ye gittiğini ve burada 7 yıl kaldığını anlatan Aktürk, Londra’daki Türk Vakfı’nın düzenlediği toplantılara FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’in de katıldığını kaydetti. Gülen’in bu toplantıya kalabalık bir grupla geldiğini söyleyen Aktürk, “Gülen’in yaptığı konuşmanın içeriğini tam hatırlamıyorum. Gülen’in yanında sonradan meşhur olan şişman biri vardı, adını hatırlayamadım ama şu anda ABD’de yanında. Sanki bir şeyhmiş gibi görüntü verildi” dedi.

EĞİTEK ÇOK ÖNEMLİ BİR YERDİ

1993 yılında Türkiye’ye döndükten sonra tanıştığı dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in kendisini Eğitim Teknolojileri’nde (EĞİTEK) müdür olarak görevlendirdiğini anlatan Aktürk, şunları söyledi: “EĞİTEK çok önemli bir yerdi. Sınavlar bilgisayarlar alt yapısı oradaydı. Ben burada genel müdürken telefonla arayan Önder Aytaç, ‘ABD’de Emre Uslu var, bizim ekibimizden. Bunun hanımı öğretmen ve ABD’deki görevi uzatılsın, bu bize lazım’ dedi. Ben de o dönem Personel Genel Müdürü Remzi Kaya ile durumu konuştum. Remzi Kaya da bana ‘hocam sen bu topa girme, devlet bu kadını geri çağıracak’ dedi.”

HARUN BİNİŞ SINAV KONUSUNDA ÇALIŞMAK İSTEDİ

FETÖ’nün İç Anadolu Bölge imamı ve Ankara il imamı olduğu belirtilen firari Cemil Koca’nın da bakanlığa gelip gittiği, kendisini de ziyaret ettiğini anlatan şüpheli Aktürk, örgütün finansal kamu kurumlarından sorumlu imamı Nadir Ürkmeztürk ile ilgili de dikkat çeken beyanlarda bulundu. Aktürk, “Nadir ABD’de Fetullah’ın yanındadır ve önemli bir kişidir. 17-25 Aralık sürecinde televizyonlara çıkıp ‘Bank Asya’ya para yatırın’ dediğini duymuştum” dediği Nadir Ürkmeztürk’ün 2008 yılında bakanlıkta kendisini ziyarete geldiğini söyledi. Şüpheli, Ürkmeztürk’ün yanında darbe girişimini Akıncı Üssü’nden yöneten sivil imamlardan Harun Biniş ile 15 Temmuz gecesi yayınları kesmek için İstanbul’daki TRT’ye giden Harun Şahin’in olduğunu söyledi. Aktürk, söz konusu ziyarete ilişkin şunları aktardı: “Nadir Ürkmez bu kişileri Venero Bilişim Şirketi’nin sahipleri olarak tanıttı ve ‘bunlar sizin genel müdürlükle iş yapmak istiyor’ dedi. Daha sonra sınavlar ve e-okul konusunda çalışma yapmak istediler.”

Şikette yüzde 60 ortaklığı çıktı

Akıncı Davası’nın sanıkları arasında yer alan tutuklu Harun Biniş, ifadesinde, FETÖ’nün en büyük finans kaynaklarından olan ve şu anda TMSF’ye devredilen Kaynak Holding’e bağlı Venero isimli bilişim şirketinde çalıştığını söylemişti. İşte Biniş’in ifadesindeki o bölüm: “Bilkent Elektronik Mühendisliği bölümünden 1996 yılında mezun oldum. 1998-1999 yıllarında ODTÜ’de rektörlük bünyesinde asistanlık yaptım. 1999 yılında ODTÜ’den ayrıldım. İstanbul’da Kaynak Holding ile irtibatlı işler yapan Venero Bilişim isimli şirkette 2009 yılına kadar çalıştım. Bu çalıştığım dönemde Kemal Batmaz isimli şahıs ile tanıştım. Kendisi de Kaynak Kağıt AŞ isimli firmada çalışıyordu. Venero isimli firmadan ayrıldıktan sonra BTK bünyesinde faaliyet yürüten TİB’de uzman olarak işe başladım.” Akıncı davası kapsamında elde edilen bulgulara göre, Biniş’in Venero Bilişim San.Tic.Ltd. Şirketi’nde yüzde 60 ortak olduğu tespit edilmişti.


#​FETÖ
#Nizami Aktürk
#Harun Biniş
#Harun Şahin
6 yıl önce