|

‘Bir anda çıktılar Çiyager öldü’

Mehmetçik Giresun kırsalında kuş uçurtmuyor. PKK’nın Giresun grup sorumlusu “Çiyager” kod adlı Serdar Bekmez’in öldürüldüğü operasyonda kaçan teröristlerin telsiz kestirmeleri alındı: “Bir anda karşımıza çıktılar, ne olduğunu anlamadık. Ayakkabılarımızı dahi giyemeden kaçtık. Çiyager öldü.”

Haber Merkezi
04:00 - 16/09/2018 Pazar
Güncelleme: 04:26 - 16/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
PKK’lı Serdar Bekmez, çaldığı eti pişirmek için ormanlık alanda ateş yaktığı esnada öldürülmüştü.
PKK’lı Serdar Bekmez, çaldığı eti pişirmek için ormanlık alanda ateş yaktığı esnada öldürülmüştü.

Giresun’da PKK’ya yönelik operasyonlar sürüyor. Yağlıdere kırsalına takviye birlikler gönderildi, operasyonlar arttırıldı. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüğü timleri de sıcak bölgede askerle omuz omuza PKK’ya karşı mücadele veriyor. Örgütün Giresun grup sorumlusu “Çiyager” kod adlı terörist Serdar Bekmez’in öldürülmesinin ardından timler termal kamera ve ‘Kobra’ tipi zırhlı araçlarla bölgeyi didik didik tarıyor.

TELSİZDEKİ ÇARESİZLİK

JOPER, JÖH, PÖH ve istihbarat unsurları bölgede kuş uçurtmazken, PKK’lıların son telsiz kestirmeleri de alındı. JOPER timleri ile girdikleri çatışma sonrası grup sorumlularının öldürülmesiyle şoka uğrayan teröristlerin yaşadığı korku ve çaresizlik son konuşmalarına da yansıdı. PKK’lı teröristlerin, “Bir anda karşımıza çıktılar, ne olduğunu anlamadık. Ayakkabılarımızı dahi giyemeden kaçtık. Çiyager de öldü” dedikleri ortaya çıktı.

KÜFLÜ EKMEĞİ BİLE ALMIŞLAR

Aç kalan 3 terörist Yağlıdere’ye bağlı Güllüce köyündeki kasaptan 11 Eylül gecesi 90 kg kuzu eti çalmıştı. Yapılan ihbar üzerine başlatılan operasyonda, teröristlerle çaldıkları eti pişirirken sıcak temas sağlanmış, bölgeye yeni giren terörist grubun sorumlusu ‘Çiyager’ kod adlı Serdar Bekmez öldürülmüştü. Etleri çalınan kasap çalışanı, “Sıradan bir hırsızlık değildi, paraya dokunmamışlar. 4 bütün, bir de yarım kuzuyla birlikte küflenmiş ekmeğe kadar almışlardı” dedi.

  • Ormanda sıkıştılar
  • Çatışmadan ayakkabılarını dahi giyemeden, çanta ve mühimmatlarını da gerilerinde bırakarak kaçan 2 teröristin yakalanması için geniş çaplı operasyonlar devam ediyor. Alternatif yol bulamayan teröristlerin İHA ve fotokapanlara yakalanmamak için ormanlık alanda sıkıştıkları belirlendi. Erzak ve yaşam malzemesi çalınabileceği ihtimali üzerine Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Ordu, Tokat ve Sivas’taki yayla evleri de sıkı takibe alındı.
#PKK
#Terörist
6 yıl önce