|

Birliğimizi kimse bozamaz

Külliye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile biraraya gelen Doğu ve Güneydoğu’dan kanaat önderleri Barzani’nin referandumuna tepkili.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:07 - 7/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan’la buluşan kanaat önderleri, Kuzey Irak’taki referandum tuzağına karşı birlik mesajı verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’la buluşan kanaat önderleri, Kuzey Irak’taki referandum tuzağına karşı birlik mesajı verdi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan gelerek Beştepe Külliyesi’nde önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la buluşan kanaat önderleri, Kuzey Irak’taki referandum tuzağına karşı birlik mesajı verdi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin korsan girişimine tepki gösteren aşiret liderlerinden Mustafa Kaçmaz, “Bütün hedef Türkiye. Referandum adımı çok yanlış. Bunu bölgede herkes biliyor. Kürt kökenli aşiret liderleri de bunun farkında. Çakıl taşı için milyonlarca şehit verildi. Misak-ı Milli sınırları kolay çizilmedi. Ülkede hepimiz kardeşiz. Bizler de canımızla ülkemizin yanındayız” dedi. Erdoğan’la buluşmada birlik ve beraberliğe vurgu yapıldığını hatırlatan Kaçmaz şunları söyledi:


ÜLKEYİ KOLAY KAZANMADIK

“Bizim gerek ülkemiz gerekse bölge açısından tüm sorunlarımıza kulak veriliyor. Yatırım ve hizmetlerle ilgili taleplerimizi iletiyoruz. Bunlarla ilgili bütün sorunlarımızın notları alınıyor. Bunlar değerlendiriliyor ve çözüm bulunmaya çalışılıyor. Bu ülkeyi kolay kazanmadık. Sınırlar da öyle kolay çizilmedi. Kuzey Irak’ta yapılan korsan referandum çok yanlış. Yapılan densiz referandum ülkemiz için herhangi bir sıkıntı teşkil etmez. Bizler kanımızın sonuna kadar bunun mücadelesini vereceğiz. Bu nedenle rahatız. Ülkemiz için bir sıkıntı olmayacak. Bu topraklar şehit kanıyla kazanıldı. Biz her zaman devletimizin arkasında duracağız. Kürt vatandaşımız da bu referanduma çok kızgın.”


BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabet eden bir diğer kanaat önderi Hazım Babat da, “Çok ılımlı bir toplantı olduk. Çok memnun kaldık. Zaman zaman bizi çağırıyorlar. Barzani’nin yapmış olduğu referanduma devletimiz nasıl bakıyorsa biz de aynı şekilde bakıyoruz. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Biz her zaman devletimizin yanındayız” ifadelerini kullandı. Kanaat önderlerinden Hadi Kahraman ise toplantıda Irak ve Suriye konularının ele alındığını kaydederek şöyle konuştu:


BİR VE BERABERİZ

“Barzani’nin durumuna ilişkin konu gündeme geldi. Barzani’nin yanlış yaptığı, bu kararından dönmesi gerektiği ve pişman olacağını temenni ettik. İnşallah öyle de olacak diye düşünüyorum. Türkler ve Kürtler bin yıldır bir arada yaşıyor. Bunu kimse bozamayacak. Bu birliktelik daha da devam edecek binlerce yıl. Cumhurbaşkanımızın da bunu perçinleştireceğine inanıyoruz. Kürtlerin hepsi bu referanduma katılmadı. Oylamayı hile-hurdayla yaptılar.”

#Külliye
#Aşiretler
#Güneydoğu
7 yıl önce