Birliğimizi koruyacağız

Yeni Şafak
04:00, 08/08/2016, PazartesiG: Güncelleme: 06:08, 08/08/2016, Pazartesi
Yeni Şafak
Birliğimizi koruyacağız

Muhteşem kardeşlik tablosu için vatandaşlara teşekkür eden Başbakan Binali Yıldırım, özetle şunları söyledi:

“15 Temmuz akşamı bir işgal girişimi, FETÖ hainlerinin darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldık. Üzerimizden uçaklar uçtu, tanklar önümüze çıktı, silahlar kan kustu. Cumhurbaşkanımız milletimizi meydanlara davet etti. Selalar okundu, bu aziz millet 'toprağın üzerinde şerefsiz yaşamaktansa, toprağın altında şerefle yatarız, şehit oluruz' dedi. Çanakkale'de destan yazan bu millet aynı ruhla 15 Temmuz destanını da yazdı. 15 Temmuz ikinci kurtuluş savaşıdır. Şehitlerimiz sayesinde bu topraklarda beraber yaşıyoruz. Güya Türk askeri kılığına girip burayı işgal edeceklerdi. Allah her şerri hayırlara çevirir. Bizi öldürmeyen her darbe güçlendirir. Haçlı seferleri yaptılar, bütün İslam dünyasını birleştirdiler. Ankara Savaşı ile fetret yaşattılar ama biz oradan cihan devleti olarak doğduk."





“Siyasetteki bu birleştirici tabloyu bozmayacağız. Uzlaşmayı, işbirliğini daha da güçlendireceğiz. Kürdü ile Türkü ile bunların arasına girenler işte bu hainlerdi. Kürt ve Türk arasındaki bu mikropları da temizleyeceğiz. Türk-Kürt, Alevi-Sünni arasındaki muhabbet, kardeşlik ve dayanışmayı daha da geliştireceğiz. Hangi mezhep ve meşrepten olursa olsun, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Bir ve beraber olursak aşamayacağımız hiçbir engel yok. Çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Buradaki tarihi birlikteliği gözümüz gibi koruyacağız. İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edip şehitlerimizin hesabını soracağız. Demokrasimizi geliştirip, ekonomimizi büyüteceğiz. Düşmanlarımızı azaltıp dostlarımızı çoğaltacağız. 15 Temmuz, Türkiye'nin mikroplardan temizlendiği gündür. 15 Temmuz gecesini milletimize zehir eden FETÖ lideri Türkiye'ye gelecek, hesabını verecektir. Bu ülkenin gençleri hakkında 'bunlar memleket meselesiyle ilgilenmez' diyenler ne kadar yanıldıklarını gördüler. Tankların önüne yatan gençlerimizi, kadınlarımızı yürekten kutluyorum. Allah sizden razı olsun."







Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026