|

Biz bu yasayı çıkaracağız

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, İç Güvenlik Paketi'ne dair, "Biz bu yasayı çıkaracağız. Önümüzdeki hafta sonuna itiraz edilen kısımlar, sonraki hafta da tamamı bitmiş olur" dedi.

Yeni Şafak
12:10 - 5/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:12 - 5/03/2015 Perşembe
AA

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İç Güvenlik Paketi ile ilgili tartışmalara ilişkin, "Biz bu yasayı çıkaracağız. Önümüzdeki haftanın sonuna itiraz edilen kısımlar, bir sonraki hafta da tamamı bitmiş olur" dedi.


Elitaş, yaptığı açıklamada, tasarının itiraz edilen bölümlerinden sonra geriye nüfusla ilgili, halkın işini kolaylaştıracak çok önemli düzenlemelerin yer aldığı 60 küsür maddelik bir bölümün kalacağını söyledi.


Bu maddelere de muhalefet partilerinin artık direnmeyeceğini düşündüğünü ifade eden Elitaş, şunları kaydetti:


"Eğer dirençleri devam ederse o zaman farklı şeyler yapılabilir. Ama biz muhalefet partileri nüfusla ilgili 60 küsür maddelik kısma itiraz etmezler diye düşünüyoruz. Biz bu yasayı çıkaracağız. Bundan sonraki süreçte de eğer günde 5 madde, 8 madde civarında olursa önümüzdeki haftanın sonuna itiraz edilen kısımlar, bir sonraki hafta da tamamı bitmiş olur."


Yeni torba tasarı

Yeni bir torba tasarının geleceğini belirten Elitaş, bu tasarıda, çeyiz hesabı ve birinci çocuk için 300, ikinci çocuk için 400 ve üçüncü çocuk için 600 lira verileceğine ilişkin Aile Paketi'ndeki bir kısım düzenlemelerin yer alacağını bildirdi.


Elitaş, 5 Nisan tarihine kadar bunların hepsini çıkarmayı planladıklarını kaydetti.

#AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş
#İç Güvenlik Paketi
#Mustafa Elitaş
#Yeni torba tasarı
9 yıl önce